Seadusemuudatus: esimesena peab appi minema lähim komando (3)

Riigikogus eile muudetud päästeseaduse kohaselt peab esimesena rannikumerel toimunud õnnetusele reageerima lähim üksus.

“Merelt inimeste päästmine, nagu ka kõik teised päästmised, on väga ajakriitiline ja seetõttu peab rannikuvetes esimesena appi minema lähim komando, olgu ta siis päästeameti, piirivalve või vabatahtlike oma,” ütles sotsiaaldemokraat Neeme Suur fraktsiooni pressiesindaja teatel. Suure sõnul käsitletakse edaspidi ajutist kontrolljoont samamoodi kui riigipiiri.

Sellekohane seaduseparandus sai alguse tänavu kevadel Saaremaal juhtunud traagilisest õnnetusest. Veel lubab muudetud seadus senisest paindlikumalt kaasata vabatahtlikke päästjaid, kelle õigused laienevad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 325 korda, sh täna 1)