Orissaares möllas oksetõbi (4)

Teisipäeval olid Orissaare gümnaasiumi algklasside õpilased hädas viirushaigusega, mis põhjustas oksendamist. Tõbi sundis üht õpilast koguni aknast alla oksendama.

“Massilist puhangut kui sellist meil küll ei olnud,” ütles Orissaare gümnaasiumi direktor Marjana Prii, lisades, et teisipäeval kolm 3. klassi õpilast küll oksendas ja eile puudus koolist kolm algklasside õpilast. Direktori sõnul on see viirus, mis paneb oksendama ja kõhu valutama, olnud liikvel juba paar nädalat ning õpilasi on koolist ka kaks-kolm päeva puudunud.

“Praegu on selline aeg, kus ei ole külma, mis viiruseid tapaks, eks ta selline kerge sügisene haigus ole,” märkis Prii.

Ka Orissaare perearst Elo Lember ütles, et tema teada Orissaares mingit eriti tõsist tõbe ei liigu. “Ma võin öelda, et see (oksendamise – toim) viirus on aastaringselt liikvel,” lisas dr Lember. Tema sõnul on olemas nelja sorti viirusi, mis kõik põhjustavad oksendamist, palavikku ja kõhulahtisust.

“See on enamasti kahe-kolme päeva haigus ja levib piisknakkuse teel,” rääkis Lember, arvates, et kui haigestujaid oli rohkem, siis pidi neil olema ühine nakkusallikas. “Tõenäoliselt pole see aga toiduga seotud,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 141 korda, sh täna 1)