Lugeja kiri: Muinasjutuhommikud Ristiku lasteaias

Jõulude aeg, see on imede aeg, täis põnevaid üllatusi ja salapära. Jõulude aeg on ootuste aeg. Me ootame midagi imelist, muutudes lapsemeelsemateks, sest hing ihkab millegi salapärase poole.

Jõulud on ka valguse pühad. Iga süüdatud advendiküünlaleegiga paisub valgus, nii meie ümber kui ka meie hinges suuremaks.

Ristiku lasteaia lapsed said seda imet tunda ja näha, sest advendikuu esimesel nädalal toimusid lasteaia kaunistatud muinasjututoas imelised muinasjutuhommikud Tibude ja Kiilikeste rühma õpetajate eestvedamisel. Tutvustati, näideldi ja loeti ette Hoffmanni fantaasiaküllast muinasjuttu “Pähklipureja” ning kuulati muusikat Pjotr Tšaikovski samanimelisest balletist.

Muinaslugu muutub elavaks, kui ta köidab ja võlub igas vanuses kuulajat. Tundub, et see osalejatel ka õnnestus, sest lummatud olid nii kahe-kolmeaastased põngerjad kui ka kuue-seitsmeaastased koolieelikud. Lapsed said ka ise etenduses kaasa lüüa ja muinasjuttu sisse elada. Aitäh teile, te olite vahvad! Etenduse stsenaariumi pani kokku õpetaja Angela Luup. Muinasjututoa kaunistasid ja muinasjutu muutsid elavaks lugude, nukkude ja kaunite muusikahelidega õpetajad Angela Luup, Daile Kiil ja Kersti Leesmaa.

Soovime kõigile, nii suurtele kui ka väikestele muinasjutusõpradele kaunist jõulude ootamise aega ja ärge unustage uskumast imedesse.

Kersti Leesmaa
Ristiku lasteaia Kiilikeste rühma õpetaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 239 korda, sh täna 1)