Aasta arstiks esitati kaks Saaremaa tohtrit (13)

OSAVÕTLIK JA HEA KUULAJA: aasta arstiks esitatud dr Merike Rüütel (paremal) võtab patsiente vastu nii Valjalas, Saklas kui ka Kuressaares. Pildil on dr Rüütel koos pereõe Liilia Koiduga. Foto: Egon Ligi

OSAVÕTLIK JA HEA KUULAJA: aasta arstiks esitatud dr Merike Rüütel (paremal) võtab patsiente vastu nii Valjalas, Saklas kui ka Kuressaares. Pildil on dr Rüütel koos pereõe Liilia Koiduga. Foto: Egon Ligi

Saare maakonnast esitasid patsiendid 13. korda valitavale aasta arsti tiitlile perearstid Eve Nurmekivi ja Merike Rüütli.

Sihtasutuse Eesti Tervise Fond üleskutsel võis Eesti aasta arsti tiitlit väärivaid kandidaate esitada koduleheküljel arst.ee 15. detsembrini ning kokku läkitati sinna 270 nime.

SA Eesti Tervise Fond juhataja Eero Merilinnu sõnul võisid kandidaate esitada nii patsiendid kui ka kolleegid.

Valjala perearsti Merike Rüütli aasta arstiks pakkunud Aadu Kobin hindab Rüütli inimlikku suhtumist patsientidesse. “Ta tahab ja jaksab patsiendi alati ära kuulata,” põhjendas Kobin.

“Tänapäeval on arste igasuguseid ja osa on paraku sellise suhtumisega, et teavad kõike ja kõige paremini,” rääkis Kobin. “Merike Rüütli üks suur pluss on aga kindlasti see, et ta ei häbene tunnistada, kui ta patsiendi küsimusele kohe hetkel vastata ei oska või probleemile lahendust ei leia. Kui ta ei tea, siis ta uurib järele, konsulteerib kolleegidega ja tulemus on positiivne.”

Arst.ee kodulehel sissekande teinud Tiina kirjutas aga Kuressaare perearstikeskuse tohtri Eve Nurmekivi kohta: “Superarst! Sõbralik, hooliv ja teeb oma tööd südamega.”

Nii Merike Rüütli kui ka Eve Nurmekivi jaoks oli nende kandidaadiks esitamine üllatus.

“Kuulen esimest korda,“ ütles Rüütel. Valjalas, Saklas ja Kuressaares patsiente vastu võtva Rüütli nimistusse kuulub 1300–1400 inimest. “Patsiente on arvuliselt küll vähe, aga kuna maal elavad nimistusse kuuluvad inimesed hajali, siis tööd jagub,” tõdes ta.

“See uudis, et mind kuskile esitatud on, tegi küll hingetuks,” lausus dr Nurmekivi. “Ma ei tea sellest midagi.”

Eve Nurmekivi hinnangul väärivad esile tõstmist kõik tema kolleegid Saare maakonnas. “Olen tänulik kõigile, kes veel siia järele jäänud on, oma tööd hingega teevad ja üksteist aidata püüavad,” rääkis ta. “Tänu sellele saan ka mina oma tööd paremini teha, sest üksi ei tee meditsiinis midagi ära.”

Nurmekivi nimistusse kuulub ligi kaks tuhat patsienti. “Minu nimistu on aastatega pigem kasvanud,” märkis ta.

Spetsiaalselt perearstiks õppinud Eve Nurmekivi tuli Saaremaale tööle kohe pärast residentuuri lõppu 2003. aastal. “Tulin Kuressaare perearstikeskusse Madis Tiigi asemele ja võtsin tema nimistu üle,” ütles dr Nurmekivi.

Esitatud kandidaatide sekka kuulus ka Saaremaalt pärit psühhiaater Anti Liiv.

“Tänavu ühtki kindlat liidrit ei kujunenud,” nentis Eesti tervise fondi juhataja Eero Merilind. Tema sõnul valis tiitli saaja esmaspäeva õhtul välja žürii. Teatavaks tehakse aasta arsti nimi esmaspäeval.

Žüriisse kuulusid Evelin Ilves, Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloogiakeskuse teadusjuht prof Margus Viigimaa, rahvusvahelise terviseedenduse assotsiatsiooni asepresident Anu Kasmel ja Eesti tervise fondi juhatuse esimees Eero Merilind.

2007. aastal asutatud SA Eesti Tervise Fond eesmärk on Eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ja terviseteabe jagamine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 219 korda, sh täna 1)