Roosa tamm sai valgustuse (7)

Roosa tamm sai valgustuseSellest, et jõulukuu on alguse saanud, annab märku ka Kuressaare–Kuivastu maantee servas Ratla külas asuv valgustatud roosa tamm.

“Meie eesmärk oli, et neil, kes sealt mööda sõidavad, tuleks hea tuju,” ütles Arboristide Koda MTÜ esimees Heiki Hanso, kelle eestvedamisel saja-aastane tamm mihklikuus vabatahtlike abiga fuksiaroosaks värviti. Hanso lisas, et sel puul on tagasihoidlik ülesanne panna inimesi mõtlema puuelu üle. “Ootan, et lumi tuleks maha, siis oleks see efekt väga ilus,” tähendas ta.

Valgustuse seadis Heiki Hanso üles 1. detsembril ning valgustatud on tamm kl 17-st kuni kl 2-ni öösel ning hommikul kl 6–8.

Hanso plaanib puud valgustatuna hoida vähemalt kevadeni. “Praegu on ju pool päeva pime ja valgus mõjub eriti ilusasti,” märkis ta. Tagasisidet on Hanso seni saanud roosa tamme kohta vaid positiivset. Praegu valgustab tamme 20-vatine prožektor, kuid Hansol on kavas veidi rohkem valgust veel juurde lisada.

Ettenägeliku mehena on Heiki Hanso mõelnud ka suvise teeohutuse peale. Selle nädala alguses käis ta maanteeametis küsimas, et kui suured turismibussid tamme juures peatuma hakkavad, siis kuidas korraldada nii, et see oleks ohutu. Kuid õiget lahendust pole seni veel leitud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 206 korda, sh täna 1)