UUS! Lähenev torm võib tekitada laevaliikluses ajutisi häireid (1)

Eesti ilmateenistuse andmetel puhub Väinamerel laupäeva varahommikul tormituul puhanguti kuni 25-35 m/s, valdav tuule kiirus jääb siiski 20-25m/s vahele.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina andmeil lähenev torm suursaartega ühendust ilmselt ei katkesta, kuid võib tekitada ajutisi häireid. Reedel tuul liiklust ei sega ja kõik toimub plaanipäraselt.

Kuivastu-Virtsu liini jaoks on lõuna ja läänekaare tuuled, mis laupäeval saabuvat tormi iseloomustavad, Anu Hiiuväina kinnitusel kõige soodsamad, seetõttu kaptenid liikluskatkestust praegu ei prognoosi. “Siiski soovitame reisijatel jälgida enne sadamasse sõitmist operatiivinfot www.tuulelaevad.ee kaudu.”

Rohuküla-Heltermaa liinil võib ära jääda laupäeva hommikul reis 6.30 Rohukülast, kuna seda teeb Regula, mille tuuletundlikkus on sildumistel suurem, kui uutel laevadel. 6.30 reiside toimumise kohta tuleb www.tuulelaevad.ee liikuvale inforibale teade kell 5.15 varahommikul.

Triigi-Sõru liinil laupäeval graafikujärgseilt reise ei toimu. Parvlaev Kõrgelaid teeb aga kaks täiendavat reisi, et sõita Triigi sadamasse tuule varju. Reisid toimuvad reedel kell 18.30 Sõrult ja laupäeval kell 19 Triigist, et alustada graafikujärgselt pühapäeva hommikul Sõrult 8.15 reisiga.

Kõige täpsem koht laevaliikluse kiirinfo jaoks on www.tuulelaevad.ee ja nutirakendus Tuulelaevad. Nutirakenduse esilehel vahelduvad samuti kiirinfoteated otse sadamatest kõigi muudatuste kohta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 535 korda, sh täna 1)