Võidavad kõik

Jõulud on ukse ees ja kõiksugu laadad – eriti heategevuslikud – moodi läinud.

See igivana kaubitsemisvorm on mõnes mõttes uuenenud – tänapäeval ei saa kasu niivõrd tegijad-müüjad ise, kui just need inimesed, kellele väike lisaabi marjaks ära kulub.

Küllap annab selline meisterdamine ja müümine midagi aga ka laadakauba valmistajatele ja pakkujatele. Näiteks sooja tunde hinge. Ostjad omakorda saavad lisaks soetatud kraamile teadmise, et on abivajajaid toetanud. Võidavad justkui kõik.

Märkimist väärib ka asjaolu, et heategijad ehk laadalised näevad kaudselt vaeva ka selleks, et inimestel, kes muidu heategevusega aktiivselt ehk ei tegele, oleks samuti võimalus oma panus anda. Peaasi, et võimalikult paljudel, kel endal võimalusi napib, tuleksid meeldejäävad jõulud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 100 korda, sh täna 1)