Rahvamajad valmistuvad jõuluks ja uueks aastaks (1)

JÕULUPEOD KA KÜLADES: Ka sel aastal tuleb Jööri külaseltsil jõulupidu. Salmi loeb punakuuemeestele (Tõnis Välile ja Sulev Peäskele)  Jööri küla elanik Ennu Papper. Foto: Ivika Laanet

JÕULUPEOD KA KÜLADES: Ka sel aastal tuleb Jööri külaseltsil jõulupidu. Salmi loeb punakuuemeestele (Tõnis Välile ja Sulev Peäskele) Jööri küla elanik Ennu Papper. Foto: Ivika Laanet

Valdade kultuuri- ja rahvamajad töötavad täistuuridel. Aeg on lustliku ja meeldejääva peoga aasta kokku võtta.

“Kultuurimaja saal on jõulupeoks välja müüdud, järg on juba fuajees,” ütles Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste. Ta lisas samas, et häid lambaid mahub ühte lauta palju, nii et tagasi ei saadeta kedagi. Orissaares mängib 20. detsembri jõulupeol tantsuks PS Troika ja külakosti toovad Karja taidlejad. Aastavahetusel on Orissaares ilutulestik ja majas toimub ilmselt disko, kuid selle programm selgub lähiajal.

Muhu valla aastavahetuspidu toimub 26. detsembril Muhu spordihallis. Tantsumuusikat teeb ansambel LuxHelios ning esinevad Kaia Oidekivi, Liina Vokk ja Saaremaa ühisgümnaasiumi 97. lend annab kabaree-etenduse.

“Loodame, et saal tuleb täis,” ütles valla kultuurijuht Anneli Tamm, lisades, et iga päev helistatakse ja pannakse kohti kinni. Ja seda nii jõulupeole kui ka 20. detsembril Muhu spordihallis toimuvale jõululaadale.

Salmel saab pidu pidada 23. detsembril, kui rahvast tantsutavad Meelis Laido ja Taniel Vares. Esineb SÜG-i kabareetrupp ja valitakse Õlle-Tõll 2014. Lümanda kultuurimaja on aastalõpus diskolainel. 27. detsembril kl 16–18 on lastedisko, pärast seda retrodisko täiskasvanutele.

Valjalas peetakse jõulupidu 20. detsembril koos Toomas Anniga. Vallavanem korraldab oksjoni ja toimub õnneloos. Valla kultuurijuhi Karin Šuprudko sõnul on pool saali juba broneeritud. Tornimäel esineb 27. detsembril ansambel Vanad Sõbrad ja sealse kultuurijuhi Krista Riigi sõnul ruumi veel jagub. “Olge vaid kärmed lauda kinni panema,” soovitas ta.

Sandla kultuurimajas peetakse jõulupidu 26. detsembril Viljandimaa ansambliga Günf ning Nasva klubis on samal õhtul aastalõpupidu ansambliga Regatt.

Eikla klubis esineb 22. detsembril kohalik näitering ja tantsuks mängib Antti Kopliste. Astes laulab 27. detsembril Laur Teär.

Mustjala valla aastalõpupidu on seekord 26. detsembril Mustjala spordisaalis ja tantsuks mängib ansambel Sada ja Seened. Samal kuupäeval toimub pidu ka Laimjala vallas, kus kohalik näitetrupp toob lavale väikese näitemängu ja tantsuks mängib True D.

Jõulupidu peetakse 26. detsembril ka Pärsama rahvamajas. Eeskava on Haapsalu tantsutrupilt Black Coffee, tantsuks mängivad Taniel Vares ja Meelis Laido ning keskööl on oodata üllatusesinejaid. Samal õhtul toimub jõulu-perepidu Taritu rahvamajas, kus esinevad Lümanda kitarriduo Teisi Valge ja Tamur Maddisson ning Taritu rahvamaja lauljad ja tantsijad. Aastaid on aastavahetuspidu peetud Marta-Loviise külalistemajas ja maja peremehe Andi Kuivjõe sõnul on see kokku toonud üle saja inimese. Pidu toimub ka tänavu ja muusikat teeb DJ.

Kihelkonnal peetakse aastavahetuspidu aasta viimasel õhtul koos ansambliga Lux. Ka Kärla rahvamaja plaanib uksi aasta viimasel õhtul avatuna hoida ja majas sees ootab rahvast DJ Elar.

Ruhnu rahvamajas saadetakse vana aasta ära ilutulestiku ja tantsumuusikaga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 545 korda, sh täna 1)