Paljast pidud ja jõulupuud!

Ikka terit. Alles sie olli, kui Liivavahel kuusepuule tuled piale sai laultud ja tansitud, ja pilkus nie jõulud nüid kätte jõudvadkid. Aga sest kuuse tulede süitamisest riagitse siiamoani.

Et ilm olli vilu, aga irmus kena olli oln, et õhta pimedas ikka olli, et omingu kellu ühessast ep näe keegid kui uhke sie jõulupuu sial poe otsas oo. Selle pidu kohta ütles üks munuke muhulane irmuskenad sõnad. Et olli oln sõuke Muhu muodi pidu. Ja jõulupuu kohta ütles täma kõege uhkemini. Et sie oo kua päris oma juurikatega ja vuastaringne püsielanik. Ja sie oo küll nüid puhta tõejutt.

Ja nüid pange easte tähale. Riede, kaheteistmendal jõulukuu pääval pietse Liiva kuolimajas kümnendad korda laste jõululaata. Minge aga puhas vuatama ja ostma. Änamaste oo laste omatehtud asjad müükis.

Tuleva nädali läbi oo paljast üks jõulupuu teise otsas. Lasteaidas ja kuolis ja kodustel lastel kua.

Esteks oo kohe tuleva esmasbe, viieteistmendal kellu poolest viiest lasteaa Oravate rühma jõulupuu. Teisibe, kuieteistmendal kellu ühestteistmest oo koduste laste jõulupuu. Ja ikka sialsammas lasteaa saalis. Ja teisibe õhta kellu neljast oo siis jälle Siilide rühma pidu.

Kessiku antasse laste jõulupuudele pisike vahe sisse. Ja neljabe lähäb kõikse tõsisem rall lahti. Kellu poolest neljast oo lasteaidas viimane pidu – Jänkupoiste ja Jänkutüdrikute oma. Ja pärast seda kellu viiest oo Liiva kuolimajas igavuastane talve alguse kontsert. Ja kuolilaste jäuks lähäb kontsert kohe edasi suureks jõulupiduks.

Kisub juba moekaste sõukseks, kut muistsel aal Muhus ikka olli, et esteks olli pisike kontsert ja pärast tulli tansipidu.

Neh ja riede? Siis oo lapsed viimast pääva selle vuastanumbri sihes kuolis. Ja laupa pietse Muhus ja ikka jälle spordiallis, nõnna kut igatalve, jõululaata. Kis tahtvad sial miski raamiga kaubelda, siis antke aga nobesti Annelile tiada.

Nee, kis tahtvad enne jõulusid viel käsitüöd osta, siis nendele oo nõuke tiadaandmine, et muhulaste käsitüöd müiasse Liival käsitüöseltsi ruumis kolmeteistmendast kahekümne kolmanda jõulukuu päävani.

Kellu kümnest omingu kuni kellu neljani pääva oo uksed lahti. Ma sii mõtlesi omas mõttes, et nõuke kampaania kut sial Veispukkis jälle seevuasta oo, et sõuke oo ikka üks tulisema moekas asi küll.

Neh, ma riagi sellest, et kui ostaks omad jõulukingitused kua puhas meite oma suare inimeste kääst. Neh suaks ju kohe kaks ead asja ühekorraga. Kingitused oleks olemas ja Muhu elu kua edandat. Eks ole?

Kisse meitid ikka järje piale aitama tuleb, kui me ise esimesed põle mitte.

Olga siis sedakorda jälle moekast ja olge ikka munuksed!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 222 korda, sh täna 1)