Muutuste valimised (4)

Lääne-Saare valla valimised on läbi ja värsked volinikud paigas. Üsna märgiline, et paremad tulemused said need, kes ühinemist ka vedasid.

Valimisaktiivsuse tähenduse üle võib vaielda. Kellele niru, kellele mitte. Pigem on see selline pooltühi või pooltäis klaas. Alati võiks ju valijaid rohkem olla, kuid statistikat ja hetkeolukorda võiks parem tunnistada kui “hea, et niigi läks” kordaminekut. Jutud, et 60% ei tulnud hääletama protestiks, ei kuulu eriti tõsiselt võetavate kilda.

Pärast lahingut rusikatega vehelda ei maksa. Loodetavasti seda ka ei juhtu. Oleks ütlemata tore, kui kõik volikogus esindatud erakonnad hakkaksid ajama ühist asja. Loomulikult võib olla erimeelsusi või eriarvamusi, kuid need peaksid saama alati selgeks räägitud.

Olgugi, et valitsema hakkavad arvatavasti senised jõud, on muutus siiski suur. Olukord muutub kogu maakonnas. Maakonna suurim maaomavalitsus on saanud endale esinduskogu, kes teeb juba sel nädalal esimesed otsused.

Tundub, et nüüd alles hakkab huvitavaks minema.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 226 korda, sh täna 1)