Jahimehed lasksid kaks hunti (9)

Juba teist nädalavahetust järjest õnnestus Saaremaa jahimeestel võtta kahe hundi elu.

Esimese võsavillemi sel jahihooajal sai kirja ka Lümanda jahiselts, kelle küttimispiirkonnas on hundid sel aastal kõige rohkem lambaid murdnud.

Lümanda jahiseltsi juhatuse esimees Jalmar Raud ütles, et noore emase hundikutsika võttis Suurisoos varitsusjahil maha jahimees Enn Berens, kes oli varem mitmel õhtul näinud seal liikumas kuni viiepealist hundikarja.

Raua sõnul tapeti hunt paigas, kus kiskjad on varem murdnud Saaremaa Ökoküla lambaid. Kindlasti on piirkonnas veel 3–4 hunti.

Teist nädalavahetust järjest lasti hunt maha Orissaare kandis. Noore isase hundi laskis Öörikul sooservas tavalisel ajujahil maha Ingemar Aau. Orissaare jahiseltsi juhatuse esimees Hindrek Kuuder ütles, et hundi tabamine oli õnnelik juhus, kuid sama jahi ajal jahimeeste ette sattunud teisel hundil õnnestus minema lipsata.

Praeguse seisuga on sügisel Saare maakonnale eraldatud kuuest hundiküttimise loast realiseeritud neli. Viimati kütiti Saaremaal hunt eelmisel nädalal, kui jahimehed said Tagavaere kandis kätte kaks hunti. Jalmar Raud arvas, et sellise tempoga laskmise juures saavad load otsa veel enne lume tulekut.

Ametlikult elutseb Saare maakonnas kaks pesakonda hunte, kellele lisanduvad üksikud isendid. Suuremat kahju on hundid sel aastal teinud Lääne-Saaremaal, kus sügise algul lasti eriloaga maha kaks hunti. Üldse on selle aasta sees Saaremaal kütitud kuus hunti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 372 korda, sh täna 1)