Hellamaa külakeskuses austati staažikat muusikaõpetajat

ELAGU JUHENDAJA: Ansambli Kiääks liikmed (vasakult) Kaire ja Laura Pere, Liia Saaremäel ning reedel külalis- esinejana ansambliga ühinenud Meelis Mereäär juhendaja Vello Tikerpaluga šampanjapokaale kokku löömas. Foto: Aare Laine

ELAGU JUHENDAJA: Ansambli Kiääks liikmed (vasakult) Kaire ja Laura Pere, Liia Saaremäel ning reedel külalis-
esinejana ansambliga ühinenud Meelis Mereäär juhendaja Vello Tikerpaluga šampanjapokaale kokku löömas. Foto: Aare Laine

Reede õhtul laskis ansambel Kiääks Hellamaa külakeskuses kõlada akordionidel ja saksofonidel ning Muhu segakoor tuletas meelde laulupeo repertuaari. Lauljad ja instrumentalistid tänasid oma etteastetega 45 aastat Muhu muusikakollektiive juhendanud Vello Tikerpalu.

1969. aastal Raplamaalt Muhusse kolinud Tikerpalu pere võeti saarel kohe omaks. Helje Tikerpalu on ju sünnilt muhulane, kes kodusaarele tagasi tuli, meelitades kaasa ka muusikust abikaasa.

“Hakkasin kohe Hellamaa koolis lapsi juhendama. Pillimäng oli Muhus populaarne, on praegugi. Mingil ajal oli meie kooli akordionistide ansamblis üle kahekümne mängija. Praegu juhendan rahvapillimängijaid Liival, Muhu põhikoolis,” võttis Vello Tikerpalu lastega töötamise kokku.

Muhus on Vello Tikerpalu juhendanud kümneid ansambleid. Üks populaarsemaid on Laulusõbrad, kes on käinud esinemas ka Soomes ja teisteski välisriikides. Tikerpalu õpilaste seas on rahvusvaheliselt tuntud saksofonist, festivali Juu Jääb korraldaja Villu Veski, puhkpilliorkestrite ja laulukooride dirigent Ants Oidekivi, akordionist Mihkel Mereäär jt.

Kolm aastat tagasi kokku tulnud akordionistide ansamblis Kiääks on peale juhendaja kolm krapsakat muhulannat, kes reedel oma meisterlikku pillimängu publikule demonstreerisid. Külalisena lõi bändis kaasa kontrabassimängija Meelis Mereäär, kes on samuti üks Vello Tikerpalu õpilastest.

Staažikale juhendajale lausuti kunagise koolimaja hubases saalis palju tänusõnu. Kingitusteks toodi ansamblile vajalik noodipult, juhendajale talveks soojad sokid ja mida kõike veel.

Tänusõnad kuulusid ka Vello publiku hulgas istunud abikaasale Heljele, kes on kõik need aastad mehe tegemistesse mõistvalt suhtunud ja teda tänuväärses töös toetanud.

“Tore tunne on küll. Enamik siin pillimängu selgeks saanud muhulasi on muusikale truuks jäänud. Paljud neist tegutsevad erinevates ansamblites, orkestrites ja koorides ikka edasi. See teeb rõõmu,” tunnistas Vello Tikerpalu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 606 korda, sh täna 1)