Riigieelarve lisarahast tuleb Saaremaale ligi 200 000 eurot (7)

Kalle LaanetKui tänavuse riigieelarve lisarahast leidsid riigikogu liikmed Saaremaa heaks 104 000 eurot, siis tuleval aastal peaks regionaalseteks investeeringuteks tulema ligi 200 000 eurot.

Riigikogu saarlasest liikme Kalle Laaneti (fotol) sõnul leidis riigikogu tuleva aasta riigieelarve menetlemise käigus lisaraha, millest umbes paarsada tuhat eurot tuleb Saare maakonda. “Kõik erakonnad on leidnud oma vahenditest teatud eraldisi
Saaremaale, välja arvatud Keskerakond,” märkis Laanet, lisades, et keskerakondlased pole leidnud mingit võimalust leida eraldisi ka näiteks Hiiumaa heaks. Nendelt peaksid lisaraha saama valdavalt Ida-Eestis ja Tallinnas asuvad objektid.

Üks ettevõtmine, mis reformikate eestvedamisel 10 000 euro suuruse toetuse saab, on Saarte Hääleski kajastust leidnud ratastoolitõstuki soetamine Lümanda põhikoolile nende kolmanda klassi õpilase Fred Erik Kuivjõe jaoks, kes ilma selleta ise esimeselt korruselt teisele ei jõuaks. “Meie arvates on oluline, et laps saaks haridust ja et tal oleks see võimalus ikkagi kodu lähedal olemas,” põhjendas Laanet Lümanda kooli invatõstuki rahastamist. Ühtlasi loodavad nad Kalle Laaneti sõnul, et see trepitõstuk on n-ö teisaldatav. Et kui seda on vahepeal vaja mõnes teises koolis, siis oleks see võimalus olemas.

Lümanda põhikooli direktoril Liia Raunal oli Kalle Laaneti sõnade üle väga hea meel. Ta avaldas lootust, et kõnealune toetussumma ratastoolitõstuki jaoks eelarves kinnitust leiab. “Kui tõesti nii on, et ka riik toetab tõstuki soetamist, siis on meil koos heategevusest saadud summaga tõstuki paigaldamise raha olemas,” kinnitas ta.

Kuna praegu on tänu headele inimestele kogunenud juba ühtekokku ligi 9000 eurot, siis kasutatakse kogu summa direktori kinnitusel ainult Fred Eriku heaks, kohaldamaks kooli enamgi talle sobivaks. “Et tagada talle tore kooliskäimine!”
Üks suurematest toetustest on reedel Kadi raadio “Keskpäevatunnis” kõnelnud Kalle Laaneti sõnul tulemas Saarte mängudele, mis peaks ettepanekute kohaselt saama 30 000 eurot. Natuke isegi suuremat toetust – 35 000 eurot – on küsitud Saaremaa puuetega inimeste kojale uue bussi soetamiseks. Tore uudis on seegi, et Kuressaare haigla saab tänu lisarahale 10 000 eurot toetust sünnitusvanni soetamiseks.

Lisaraha on ettepanekute järgi tulemas aga riigieelarve lisavahenditest üle maakonna veel paljudele objektidele-ettevõtmistele. Millele täpselt ja kes kui palju, saab rääkida siis, kui riigieelarve kolmanda lugemisega riigikogus tuleval nädalal ühele poole jõutakse. Seni on tegemist regionaalsete eraldiste ettepanekutega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 998 korda, sh täna 1)