Kaitseliit: tähelepanu, Orkaan!

Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Kristjan Moora ütles, et suurõppusele Orkaan tulevad üksused hakkavad koos varustusega Saaremaale saabuma reede hilisõhtul.

Kokku on Moora sõnul saarele saabumas üle 300 sõiduki. Peale õppusele kaasatud tsiviilsõidukite on Saaremaale tulemas ka soomukid ja raskeveokid, mis võtavad parvlaeval omajagu ruumi.

“Me tõesti palume selle õppusega arvestada ja mitte sihti-da kõigil Saaremaale tulekuks reede hilisõhtut,” ütles Moora Kadi raadio “Keskpäeva” saates.

Kaitseliidu Saaremaa maleva tänavune suurüritus, 5.–7. detsembrini toimuv ühisõppus Orkaan 2014 toob kohale üle 1000 kaitseliitlase, kaitseväelase ja liitlasvägede sõduri koos tehnikaga. Sõjaväekolonn hakkab liikuma siis, kui tsiviilsõidukid on laevalt minema saanud, küll tuleb aga arvestada sellega, et reede õhtul on kõrvalteedel ja osaliselt ka tähtsamatel ristmikel sisse lülitatud ohutuledega sõidukeid, mis abistavad sõjaväe kolonnide liikumist.

Orkaani lahingutegevuse põhirõhk on Lääne-Saaremaal – Sõrves ja Tagamõisa poolsaarel –, kuid kontrollpunkte rajatakse ka Saaremaa teistesse piirkondadesse. Õppuse päeval teedel kontrollposte mehitavad isikud on sõjaväe välivormis ja nende märguandeid tasub Moora kinnitusel kindlasti järgida.

“Ka kodanikud peavad ju harjuma sellega, kuidas kriisiolukorras käituda – mitte ainult sõduri ülesanne ei ole riiki kaitsta. Palume mõistvat suhtumist ja arvestamist, õppus on meie kõigi jaoks,” märkis Moora.

Tagasi mandrile hakkavad õppustel osalejad liikuma pühapäeva hilisel pärastlõunal. Enne seda näeb mehi ja masinaid rivistusel kell 14–15 Kuressaare kesklinnas. Seetõttu on pühapäeval juba kella 10-st hommikul mitmeid muudatusi linna liikluses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 769 korda, sh täna 1)