Fotorühmituse Hetkepüüdjad fotonäitus-müük “ABRUKA mitu palet” vallamaja galeriis

KAUNID PILDID: Fotorühmituse „Hetkepüüdjad“ isepärane fotonäitus-müük. Foto: Indrek Teppan

KAUNID PILDID: Fotorühmituse „Hetkepüüdjad“ isepärane fotonäitus-müük. Foto: Indrek Teppan

Fotorühmitus kirjutab endast nii: “Ühel suvel sai Ruhnu saarel kokku seltskond fotohuvilisi, osaledes Tartu rahvaülikooli korraldatud loodusfotograafia suvekoolis. Järgmisel suvel kordus samalaadne üritus Hiiumaal, siis Vormsis ja Muhus.

Ja nii uskumatu kui see ka ei tundu, on suurest osast nn suvesaarlastest kokku saanud fotohuviliste ring, kes kohtuvad aastaringselt, sõidavad mööda Eestimaad, pildistavad ja näitavad aeg-ajalt ilmarahvalegi seda, mis objektiivi püütud. Meie lemmiksaareks on saanud aga Abruka, mida oleme käinud jäädvustamas juba kolmel aastaajal.

Oleme seni ühiselt ja väiksemate kooslustega esinenud arvukatel näitustel, nagu “Ruhnu etüüdid”, “Rabade radadel”, “Selle talve pildid”, “Luigehetked”, “Peegeldused”, “Valge vaikus”, “Vormsi vormid”, “Muhu mustrid”, “Abruka. Tükike paradiisi”, “Kihnu killud” jne. Seekordne näitus kannab nime “Abruka mitu palet”.

Ühel hetkel tundsime, et on aeg organiseeruda ja meie fotohuviliste seltskonnale nähtav vorm ja sisu anda. Pärast pikki “siseheitlusi” sai ühenduse nimeks HETKEPÜÜDJAD. Fotograafia ongi ju tegelikult ühe hetke, ühe emotsiooni püüdmine ja jäädvustamine teatud ajahetkel. Aga fotograafile on oluline just selle hetke erilisus, ehe emotsioon, mis kõnetaks ka teisi ja pakuks vaatajalegi pinget ja äratundmisrõõmu.

Seepärast ei rahuldu me üksnes sellega, mis lähiümbruses vaatamist väärt. Hing ihkab nii rabavaikust kui vete peegeldusi, nii metsa müstilisust kui ka saare looduse puutumatust, värve ja valgust ning nende koosmõjust sündinud erilisi hetki, mis objektiivi püüdmist väärt.

Algselt tavapäraselt kulgenud näitus muutus ühtäkki isepäraseks, sest pea kõik pildid leidsid uue omaniku. Õnneks selline sündmuste käik ei viinud verest välja ka fotorühmitust, kes puuduvad pildid uutega asendas.

Praegu on näitus jälle komplekteeritud, kuid teadmata, kui kauaks. Pildid on huvitavad ja kaunid, nende müügihind mõistlik ning rippumisaeg vallamaja galerii seinal jääb tõenäoliselt ka neil üürikeseks.”

KE

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 163 korda, sh täna 1)