The Werg esineb tuleval aastal Positivuse festivalil

Reedel Tallinnas toimunud üleriigilisel konkursil Noortebänd 2014 pälvis Kuressaarest pärit noorte meeste bänd The Werg tõelise üllatusauhinna, kuna üllatusena tuli see nii bändile kui tegelikult ka korraldajatele.

Üllatusauhinnaks osutus esinemiskutse ühele võimsale festivalile, Baltimaade suurimale –Positivus 2015.

The Wergi trummari Lauri Põllu sõnutsi oli kutse Positivusele nende jaoks midagi ulmelist ja ootamatut. “Et selline auhind välja antakse, polnud I Love You Records’i (neil on ka üks lava Positivusel – toim) mänedžer Dace Volfa ja MTÜ Noortebänd eelnevalt kokku leppinud,” tõdes Põld.

Ometi avaldas Kuressaare bändipoiste esinemine Dace Volfale sedavõrd muljet, et ta otsustas täiesti spontaanselt kutsuda nad Positivusele esinema.

Fännid on juba avaldanud arvamust, et The Werg saigi ühe parema võimaliku auhinna sellelt konkursilt.

“Me ise arvame ka, et Positivusele pääsemine on parim spontaanne auhind, sest tegu on ikkagi Baltimaade suurima festivaliga, mille külastajatena oleme Salacgrivas käinud mitmel korral,” rääkis Lauri Põld.

Esinemisi tuleb The Wergil rohkem uuel aastal, kuid Saaremaal on järgmine esinemine juba sel laupäeval, 6. detsembril Sadhu jamil Kuressaare kuursaalis.

Põld tõdes, et kui nad bändiga alustasid, oli neil igasugu ulmelisi unistusi, mis aastatega hajuma hakkasid.

“Iga inimese üks põhisoove on olla tunnustatud ja armastatud ning ega bändiinimesed selle poolest teistest erine,” märkis ta. “Me ei osanud sellist edu loota, kuid sisimas pürgime kõik edu ja tunnustuse poole.”

The Wergi poisid on mõelnud ka oma muusika lindistamisele ja see ongi nende järgmise aasta üks eesmärkidest. The Werg alustas 2008. aasta lõpul. Bändi kuuluvad Sander Sepp (kitarr), Indrek Viires (basskitarr), Jüri Põld (kitarr) ja Lauri Põld (trummid).

Noortebändi konkursi võitis aga Innersound ja publikulemmikuks valiti Attention, Please! Välja anti ka hulgaliselt eriauhindu. Esinemiskutse Jazzkaarele ja Juu Jääbile pälvis Innersound, Raadio 2 eriauhinna sai Tuli, keda kutsuti ka esinema Tallinn Music Week’ile.

Relax Studio eriauhind ja fotosessioon kuulub tänavusele võitjale Innersoundile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 319 korda, sh täna 1)