Volinikud kohtusid politseinik Peegliga

Pihtla vallavolikogu üleeilsel istungil andis piirkonnapolitseinik Hillar Peegel ülevaate muudatustest politsei töös. Kuigi Pihtla vald on Peegli piirkond olnud vaid vaevu kaks kuud, on ta politseis töötanud 1992. aastast.

Peegli sõnul on ta Pihtla olukorra enda jaoks ära kaardistanud. Kirjas on riskiaadressid ja -isikud. “See, et ma enamikuga probleemsetest elanikest rääkinud olen, ei tähenda, et ma homme jälle nende uksele ei koputa,” kinnitas ta.

Piirkonnapolitseiniku peamine ülesanne on patrullidele soovituste andmine. “Näiteks kella nelja-viie ajal õhtul on just siin Pihtla alevikus ja Vaivere pool liikvel palju kergliiklejaid. Oleme patrulliga jaganud helkureid ja helkurveste. Tuleb ette suhtumist, et mis te topite oma helkurit. Meie eesmärk on aga inimeste vigastusi või veelgi traagilisemaid õnnetusi ära hoida,” rõhutas Peegel. Igaks juhuks jagas ta helkurid ka volinikele.

Kuritegudest on Peegli sõnul selle aasta algusest fikseeritud kaks lähisuhtevägivalla juhtumit ja Kõljala jaanitulel toimunud noorte kaklus. Vargustest politseil sel aastal teateid pole. Ometi mainisid volinikud mitut kütusevargust autodest ja garaažidesse tungimist Nässumaal ja Sandlas eelmisel kuul. Piirkonnapolitseinik palus sellistest juhtumitest talle kindlasti teada anda.

Autojuhtide kiiruseületamiste suur arv tuleneb Peegli sõnul sellest, et valda läbib Kuivastust Kuressaarde viiv maantee. “Aga ka siinsamas keskuses Pihtlas ei tahtvat juhid piirkiirusest kinni pidada,” viitas ta sellele, et ega kohalikudki patuta ole.

Pärast politsei ettekannet võeti vastu Pihtla valla arengukava 2015–2020 koos eelarvestrateegiaga ja valla 2014. aasta lisaeelarve läbis esimese lugemise. Vallavanem Jüri Saar selgitas, et see sai võimalikuks tänu kokkuhoiule.

Kinnitati Kaali kooli põhimäärus. Kuna järgmisest aastast muutub kool kuueklassiliseks, kuulutatakse järgmise aasta alguses välja direktorikonkurss.

Jooksvate küsimuste osas nenditi, et võimaliku haldusreformi osas praegu mingit seisukohta ei võeta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 699 korda, sh täna 1)