Parima foto Saaremaa kultuurimälestisest tegid hoopis hiidlased (2)

Foto: Hiiumaa mudeliklubi

Foto: Hiiumaa mudeliklubi

Eile kuulutati Tallinnas Muinsuskaitseametis toimunud tseremoonial välja selle aasta Kultuurimälestiste fotovõistluse võitjad. Saarte Hääl ja Kadi raadio panid omalt poolt välja eriauhinna Saare maakonna parima kultuurimälestise foto eest.

Üllatuslikult pälvis selle Kärdla noortekeskuse juures tegutseva Hiiumaa mudeliklubi tehtud aerofoto Kuressaare linnusest. Kokku kandideeris meie eripreemiale 104 fotot.

Neljandat korda aset leidnud Kultuurimälestiste fotovõistlus kogus sel aastal Eestist 1764 fotot.

“Piltidel võis näha nii hommikusse uttu mähkunud kirikuid, värskelt korrastatud mõisahäärbereid, saaremaiseid tuulikuid kui ka Tallinna vanalinna maju. Kokku olid fotodega esindatud 854 erinevat mälestist alates iidsetest kivikalmetest kuni 20. sajandi alguse tööstusarhitektuuri näideteni,” ütles Ivo Kruusamägi eestikeelsest vikipeediast. Osalejaid oli tema sõnul sel aastal 81 ja nende esitatud pilte hindasid Arno Mikkor, Vahur Puik, Artur Talvik ja Jaan Vali.

Võidufotoks arvati pilt Harju maakonnas asuvast Vilivalla kalmistust. Parimatest fotodest koostatud näitus hakkab nüüd mööda Eestit ringi rändama.

Kultuurimälestiste fotovõistlus on rahvusvaheliselt tuntud kui Wiki Loves Monuments ehk “Kultuurimälestised Vikipeediasse”. See algas 2010. aastal kohaliku võistlusena Hollandis ja laienes järgneval aastal mitmetesse Euroopa riikidesse.

2013 toimus ettevõtmine juba ülemaailmselt ning siis esitasid 11 000 fotograafi sinna enam kui 365 000 fotot tehes sellest maailma suurima fotovõistluse. Eesti liitus kohe 2011 ja möödunud nelja aasta jooksul on siitmailt lisatud üle 9000 foto kohalikest kultuuripärlitest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 054 korda, sh täna 1)