Jõulu ootus (1)

Kuigi meie kauplustesse on jõuluaeg temaatilise kulla-karra näol saabunud juba tükk aega tagasi, algab jõuluootuse aeg siiski homme esimese advendiga.

Meie seas on igasuguseid inimesi. Ka neid, kes jõule sugugi ei armasta, pidades neid eelkõige tarbimispühadeks. Tõsi, osa neist surub endas vastumeelsuse alla ja tormab ikkagi kauplustesse kingijahile, sest kingitusi teha on kombeks ja mida rohkem, seda uhkem.

On ka neid, kes advendiaega südamest naudivad – püüavad kasvõi korraks rutiinist välja saada, kallitele inimestele aega pühendada, koos olemist nautida. Küpsetada koos piparkooke, kaunistada kodu, jalutada looduses.

See, kas me jõuludele eelnevaid nädalaid naudime või mitte, on sageli kinni meie enda tõekspidamistes, põhimõtetes, ka eelarvamustes. Kui meie enda lapsepõlve jõuluaeg polnud just kõige rõõmsam, ehk saame ise nüüd, täiskasvanuna, teha nii, et pühad ja sellele eelnev aeg hinge rahu ja õnne tooks?

Õnnelikku advendiaega!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 322 korda, sh täna 1)