Hooldusperede laste toetus suureneb (16)

Seadusemuudatus, millega eestkostel või perekonnas hooldamisel oleva lapse toetus tõuseb tulevast aastast 240 euroni, puudutab Saare maakonnas 27 last.

Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Anneli Tõru andmeil saab praegu maakonnas toetusi neli last hooldusperest ja 23 last, kes on eestkostel.

Kehtiva riiklike peretoetuste seaduse alusel makstakse hooldusperes ja eestkostel oleva lapse toetust 20-kordses lapsetoetuse määras. 1. jaanuarist suureneb praegu makstav 191,80 eurone toetus 48,20 euro võrra kuus.

Lisaks eestkostel või hooldusperes elava lapse toetusele saab laps ka lapsetoetust, mis samuti uuest aastast tõuseb. Seega hakkab hooldusperes elava või eeskostel olev laps saama kuus kokku vähemalt 285 eurot. Sõltuvalt pere suurusest ja laste vanusest võib peretoetuste summa olla suurem.

„Põhjused, miks lapsele eestkostja määratakse, võivad olla väga erinevad,“ ütles Tõru. „Peamiselt on see bioloogiliste vanemate suutmatus oma lapsi kasvatada, mille tuvastab aga siiski kohus. Samuti võivad lapsel olla vanemad surnud.“

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 226 korda, sh täna 1)