Parvlaevaliiklus kuulutati elutähtsaks teenuseks (2)

Valitsus kiitis eile heaks hädaolukorra seaduse, ühistranspordiseaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse. Seega on nüüd seadusega sätestatud, et Eesti mandri ja suursaarte Saaremaa, Hiiumaa ja Muhu vaheline laevaliiklus on elutähtis teenus.

Eriolukorra väljakuulutamisel on riigil võimalik elutähtsate teenuste korraldamine üle võtta, muudatuse kohaselt on selleks ka parvlaevatransport. Riigi kohustus ja vajadus on tagada nimetatud saarte ja mandri järjepidev, stabiilne, ohutu, kvaliteetne ja majanduslikult efektiivselt toimiv ühendus.

Ühistranspordiseaduses täiendatakse veel ka veeliikluse, s.o laeva-, väikelaeva- ja parvlaevaliikluse korraldamise põhimõtteid ning lisatakse regulatsioon, millega võimaldatakse sõlmida otselepinguid veeliikluses sõitjateveo teenuse osutamiseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 580 korda, sh täna 1)