Lugeja kiri: Ei suitsule? (1)

Eile oli rahvusvaheline “Ei suitsule!” päev. Mõtlesin, et vaatan selle suitsetamisvastase päeva puhul tähelepanelikumalt ringi – äkki juhtub nii, et ma tõepoolest ei näe ühtki suitsetajat. See oleks vist ime, aga imesid ju juhtuvat.

Hommik Kuressaare kesklinnas. Kolmekümnendates meesterahvas tõttab kuhugi, käigu pealt suitsu pahvides. Mõnisada meetrit eemal astub tütarlaps, ilmselt gümnaasiumiealine, sigaretti kimudes kooli poole.

Lõunaaeg. Kaupluse ukse taga ajab juttu kaks pensionieas mees, mõlemal suits hambus.

Hoovil, ühe hoone tagaukse juures teeb suitsu mitu inimest, kolleegid ühest firmast. Nende seas mu tuttav. Küsin temalt: “Kas tead, mis päev on?” Minu selgituse peale, et suitsetamisvastane päev, kehitab tuttav ainult õlgu ja kohmab: “Noh ja siis?”

Nii paljukest suitsetamisvastasest päevast, aga päev polnud veel sugugi läbi. Ei suitsule?

Kuressaarlane
(nimi on toimetusele teada)

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 188 korda, sh täna 1)