“Tuleviku Kompassilt” otsis oma kurssi ligi 900 noort (FOTOD)

SUUR HUVI: Kõrgema sõjakooli mereväe õppesuuna kadett Kaimar Nuut kinnitas, et nende kooli vastu tundsid huvitaval kombel huvi just tüdrukud. Pildil hangivad infot Vanalinna kooli neiud Lovely Linkvist ja Grete Vendel. Foto: Tambet Allik

SUUR HUVI: Kõrgema sõjakooli mereväe õppesuuna kadett Kaimar Nuut kinnitas, et nende kooli vastu tundsid huvitaval kombel huvi just tüdrukud. Pildil hangivad infot Vanalinna kooli neiud Lovely Linkvist ja Grete Vendel. Foto: Tambet Allik

Saare maakonna noorte 12. korda toimunud aasta suurim noorteinfo- ja karjääriteemaline üritus “Tuleviku kompass” tõi eile Kuressaare kultuurikeskusse ligi 900 inimest, paarisaja võrra rohkem kui mullu ja sama palju kui kolm aastat tagasi.

“Me oleme rahul, aga paraku ei ole kultuurikeskuse seinad kummist,” ütles üks korraldajaist, Saaremaa Rajaleidja keskuse karjääriinfospetsialist Kristi Hints, tänades ühtlasi kõiki maakonna koole, kel oli võimalus messi külastada.

Rajaleidja keskuse juht Inga Teär tõdes samuti, et ilmselt tuleb nüüd arutada, kuidas edasi minna – kas mõelda tulevikus suurema ruumi peale või korraldada “Kompassi” külastust vahetuste kaupa.

Eesti maaülikooli turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Kairit Prits tõdes, et neil said juba tunni ajaga kõik voldikud otsa. “Seda ei ole kunagi varem juhtunud,” naeris ta. Paljud tüdrukud avaldasid soovi loomaarstiks saada, poisse köitis aga rohkem metsanduseriala.

Eesti lennuakadeemia lennundustegevuse korralduse osakonna juhataja Priit Pajuste kinnitas, et ka lennuakadeemia vastu on huvi suur ja lauad tehti infovoldikutest puhtaks esimese tunniga. “Huvitaval kombel tuli piloodiks saamise sooviga just rohkem tüdrukuid,” sõnas ta.

Kõrgemas sõjakoolis õppiv Kuressaarest pärit Kaimar Nuut nentis samuti, et nende kooli vastu ilmutasid suuremat huvi tüdrukud. “Mis põhjus on, ei teagi. Vahest mõjub see, et laua taga infot jagamas oli ka sõjakoolis õppiv vormis tüdruk,” arvas ta. Infot küsiti nii ajateenistuse kui ka sõjakooli kohta jm.

Tallinna tervishoiu kõrgkooli turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Kairit Kaasik ütles, et nende koolis on alati olnud palju saarlasi. Kuna Saaremaal oli ka õdede rakenduskõrghariduse tasemeõpe, teatakse seda kooli siin hästi. Sisseastujaid on just õenduse, aga ka ämmaemanda erialale.

Tallinna tehnikaülikooli Tallinna kolledži saarlastest tudengid Airi Kolomainen ja Johanna Suurhans märkisid, et nende boksi pöördujad enamasti juba teadsid, mida nad õppida tahavad.

Kuressaare ametikooli teabejuht Taavi Tuisk lausus, et mess on hea võimalus näidata, mida nende koolis tehakse. Nii näiteks küpsetasid ametikooli õpilased kohapeal pannkooke ja pakkusid suupisteid.

Kuressaare Vanalinna kooli 8b klassi tüdrukud Renate Melanie Lempu ja Kätriin Rüütel leidsid, et mess on väga huvitav. Ka Saaremaa ühisgümnaasiumi abituriendile Margus Ollermale meeldis mess väga. “Kõik Eesti suuremad ülikoolid on esindatud ja infot on ka kerge saada,” sõnas ta, lisades, et ainsana häirib see, et nii palju inimesi on ühes ruumis koos.

Kokku oli eksponente kohal üle kolmekümne. Lisaks veel organisatsioonid, kes jagasid infot eneseteostus- ja arendamisvõimaluste kohta. Päeva juhtis taas Villi Martinson.

Messilaval astus üles SÜG-i teadusteater ja esmakordselt toimus Eesti kaitseväe värbamiskeskuse loeng-seminar “Ajateenistus – võimalus, mitte kohustustus”.

Messi peaauhinna, Apple’i iPad mini võitis SÜG-i 10b klassi tüdruk Kerli Kuusk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 335 korda, sh täna 1)