Roomassaare rahvas sai kauaoodatud liikumisvõimaluse (4)

Linnaliini bussiliikluses muudatusi soovinud Roomassaare linnaosa eakamad elanikud said pärast nelja aastat vägikaikavedu lõpuks ligilähedaselt soovitud liikumisvõimaluse.

15. detsembrist jõustuva graafiku kohaselt hakkab liinibuss nr 4 läbi sõitma Kitzbergi ja Liiva tänavalt ning sellesse piirkonda luuakse kolm uut peatust: Kevade (Kevade ja Liiva tänava nurgal), Liiva (Roomassaare poe nurgal) ja Kungla peatus (Kungla ja Nooruse tänava ristis).

Uue graafiku kohaselt ei välju liin nr 4 enam kesklinnast Euronicsi poe eest bussijaama poole, vaid linnaturu värava eest pargi poole. Muudatusega seoses kaovad liini nr 4 graafikust bussijaama ja Go Busi peatus.

“Ideaalne ta ei ole, aga oleme muidugi päri,” ütles Vana-Roomassaare tänavas elav pensionär Kalev Lind, kes on Roomassaare linnaosa bussiliikluse muudatusi nõudnud juba 2011. aasta algusest. “Veel parem, kui muudatused oleksid tehtud bussiliini nr 1 marsruudil, aga igal juhul on uus graafik etem kui praegune,” arvas Lind. Tema sõnul arvestab praegu kehtiv bussigraafik eelkõige lennujaama ja sadama vajadusi, kuid ei võimalda Roomassaare linnaosa eakatele inimestele piisavat ajavaru, külastamaks ametiasutusi, kaubanduskette ja haiglat.

Kalev Linnu sõnul võtsid nad vahepeal soiku jäänud ettepaneku bussiliikluses muudatusi teha uuesti päevakorda seoses linnavalitsuse vahetumisega pärast kohalike omavalitsuste valimisi. Inimesed ei kaotanud lootust, kuigi eelnenud kolme aasta jooksul ei olnud ei Kuressaare linnavalitsus ega maavalitsus näinud võimalust nende soovi rahuldada. “Mis seal kõik räägiti, et kilometraaž läheb lõhki ja raha pole…” meenutas Lind.

Saare maavalitsuse ühistranspordi peaspetsialist Merike Sõrm ütles, et maavalitsus üritas elanikele seekord võimalikult palju vastu tulla. “Maanteeamet vaatas, mismoodi neid peatusi sealt läbi joonistada saab ja nii ta läks,” lausus Sõrm.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 871 korda, sh täna 1)