Orkaanil osalevad lätlased ja USA õhudessantväelased

Jõulukuu esimesel nädalavahetusel 5.–7. detsembrini Saaremaal toimuval Kaitseliidu ühisõppusel Orkaan 2014 osaleb üle 1000 kaitseliitlase, kaitseväelase ja liitlasvägede sõduri.

“Harjutame õppusel dessantoperatsioonide tõrjumist Lääne-Saaremaal, Tagamõisa ja Sõrve poolsaarel,” ütles õppuse üldjuht, Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Kristjan Moora.

Üheksandat korda läbi viidavat õppust Orkaan korraldatakse vaheldumisi Kaitseliidu Saare-, Lääne- ja Pärnumaa maleva vastutusaladel. Sellel osalevad oma allüksustega ka teised Kaitseliidu malevad. “Aastate jooksul on Orkaan arenenud niikaugele, et selle vastu on huvi tekkinud ka meie liitlastel. Sellel aastal ootame väljastpoolt Kaitseliitu õppusel osalema ühte scoutspataljoni ja Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze kompaniid. Kompaniisuuruse üksusega osalevad Orkaanil ka USA õhudessantväelased,” kinnitas õppuse üldjuht Moora.

Tänavuse Orkaani lahingutegevuse põhirõhk on tema sõnul Sõrve ja Tagamõisa poolsaarel. Kuid kontrollpunkte rajatakse ka Saaremaa teistesse piirkondadesse. “Maakonnas liikudes tuleb arvestada liikluskorralduse muudatustega ning kontrollpunktide läbimisel isikute ja sõidukite kontrolliga. Pääs lahingutegevuse alale võib olla ajutiselt tõkestatud,” hoiatas Moora elanikke eelseisva õppusega seotud võimalike ebameeldivuste eest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 471 korda, sh täna 1)