Koorilaulupäeval meenutatakse suvist pidu

Sel pühapäeval on kõik Saare maakonna koorid kogunemas Kuressaare kultuurikeskusse maakondlikule koorilaulupäevale, et anda üks ilus ühine kontsert “Suve puudutus”.

“Sel aastal tegime veidi teisiti,” ütles päeva peakorraldaja, Kuressaare Kultuurivara produtsent-sekretär Eena Mark. Ta lisas, et kuna oli laulupeoaasta ja kooridel tuli palju ette valmistada, siis ei toimu seekord traditsioonilist koolituspäeva mentoriga, vaid kõik maakonna koorid annavad ühise suure kontserdi, meenutamaks suvist ilusat laulupidu.

“See suvi puudutas meid kõiki oma suure peoga,” kinnitas Eena Mark, märkides samas, et see on ka maakooridele hea võimalus end linnarahvale näidata.

Seni on registreeritud 17 koori ja tulemas on umbes 250–300 inimest. Kuna lava ei võimalda kõiki koore korraga lavale tuua, siis esinetakse järjestikku. Kõigepealt naiskoorid, siis Saaremaa meeskoor SÜM ning kahes osas segakoorid ja ühendkoorid.

Kontserdil ei esitata mitte tervet laulupeokava, vaid on valitud just armsamad laulud. Peo kunstiline juht on Mai Rand. Kontsert kestab tund aega ja pärast seda ootab nii koore kui ka linnarahvast üllatus. “Võin nii palju avalikustada, et tegemist on muusikalise ning väga meeldiva ja armsa üllatusega,” sõnas Eena Märk, lisades, et ta on kindel, et kõik jäävad rahule.

Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember märkis, et koorilaulupäev on pika traditsiooniga üritus nii koorilauljatele kui ka dirigentidele. “See on ka osalejate arvu poolest üks uhkemaid,” lausus ta, lisades, et koorilauljaid koguneb tavaliselt 250 ringis.

Lembri sõnul on koorilaulupäev tavaliselt olnud koolituspäev, mil meie koorilauljate ette astuvad vabariiklike pidude dirigendid. Mentoriks on käinud Vahur Soonberg, Hirvo Surva, Heli Jürgenson, Kaie Tanner jpt. Seekordne koorilaulupäev on aga kummardus ilusale vabariiklikule peole “Aja puudutus”.

“Tahame, et need laulud saavad jälle puudutatud ja läbi nende taas kord kogeda suviseid emotsioone,” rõhutas Lember.

Kontsert, kuhu kõik on oodatud, algab pühapäeval kell 16.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 90 korda, sh täna 1)