Uues “Rehepapi” filmis mängib ka Jörgen Liik

MÄNGIB FILMIS: Kultusraamatuks kujunenud “Rehepapi” järgi tehtud filmis näeme ka Jörgen Liiki. Foto: erakogu

MÄNGIB FILMIS: Kultusraamatuks kujunenud “Rehepapi” järgi tehtud filmis näeme ka Jörgen Liiki. Foto: erakogu

Laupäeval algasid Tallinnas Andrus Kiviräha “Rehepapil” põhineva fantaasiafilmi võtted. Filmi režissöör on Rainer Sarnet ja selles mängib ka saarlane Jörgen Liik ning osa võttepaiku on Saaremaal.

Filmi tegevus toimub paganlikus Eesti külas novembrikuus. Seal liiguvad ringi libahundid, katk ja vaimud. Külainimeste peamine mure on, kuidas külm ja pime talv üle elada. Varastatakse üksteise, saksa mõisnike, vaimude, kuradi ja Kristuse tagant. Et elu sees hoida, antakse hing kratile, kes aitab rohkem varastada. Varastamine on muutunud kinnisideeks ja külainimesed ise hingetuteks olenditeks, kes meenutavad üha rohkem kratte.

Mustvalge filmi peategelane on noor talutüdruk Liina, kes on õnnetult armunud külapoiss Hansu. Filmis segunevad must huumor, romantiline armastuslugu, õudus ja maagia.

“Rehepapi” võtted toimuvad kahes jaos, lisaks tänavu novembris aset leidvale lühemale võtteperioodile filmitakse suurem osa materjali 2015. aasta veebruaris ja märtsis üle Eesti. Võttepaiku on nii Saaremaal, Karulas, Luke mõisapargis, Kolga ja Malla mõisas kui ka Tallinnas ja Harjumaal.

Filmis osalevad ehedad eesti inimesed läbisegi professionaalsete näitlejatega. Keskseid tegelasi mängivad “Rehepapis” Arvo Kukumägi, Jörgen Liik, Rea Lest, Taavi Eelmaa, Katariina Unt, Meelis Rämmeld ja Jaan Tooming.

Filmi stsenarist ja režissöör on Rainer Sarnet, produtsent Katrin Kissa, operaator Mait Mäekivi, kunstnikud Jaagup Roomet ja Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Jaanus Vahtra, krattide kunstnik Jaanus Orgusaar ja grimmikunstnik Anu Konze.

Film valmib Eesti-Hollandi-Saksa-Poola koostööna, Eesti-poolne tootjafirma on Homeless Bob Production. Filmi valmimist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja MEDIA Slate Funding. “Rehepappi” on Hooandja keskkonna kaudu toetanud ka Eesti filmisõbrad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 525 korda, sh täna 1)