“Tuleviku kompass” aitab valikuid teha

Teisipäeval Kuressaare kultuurikeskuses toimuv noorte infomess tutvustab õppimisvõimalusi nii Eestis kui ka välismaal. Eksponente on seekord kokku üle kolmekümne. Lisaks veel need organisatsioonid, kes jagavad infot eneseteostus- ja -arendamisvõimaluste kohta.

“Meie oma maakondliku noorte infomessi järjepidevuse võti peitub esiteks kindlasti kvaliteetses korralduses ja heas koostöös koolidega,” ütles Saaremaa Rajaleidja karjääriinfo spetsialist Kristi Hints, lisades, et messil on hea maine ja suur külastatavus ning see tagab ka eksponentide huvi siia kaugesse maanurka alati kohale tulla. “Ilmselt on see esitlejate-külastajate ühine sünergia, mis ikka ja jälle head tulemust taastoodab,” märkis Saaremaa Rajaleidja keskuse juht Inga Teär.

Kuna sel aastal toimetab korraldusmeeskond uues koosseisus, siis on korraldajate sõnul esmatähtis tagada ürituse endiselt kõrge tase. Selleks seatakse samme mööda eelnevalt hästi sissekäidud rada.

Lisaks tavapärasele infojagamisele on ka sel aastal jälle kohal Kuressaare ametikooli juuksurid, et näidata, millega nende erialal tegeletakse. Juuksuritega on lubanud ühineda ka uue spaateeninduse eriala õpilased. Ühe katsetusena on tänavu avatud noorsootöö ala, kus toimetavad maakonna vahvad noorsootöötajad, tutvustades noortekeskusi, ning põnevaid eksponente on kindlasti rohkemgi.

Uute tegijatena on korraldustoimkonnas Saaremaa noorteinfo portaali infospetsialist Mari Arro ja Saare maavalitsuse noorsoonõunik Anneli Meisterson, Rajaleidja keskuse karjääriinfo spetsialist Kristi Hints ja karjäärinõustaja Marjana Luist. Staažika messikorraldajana, aga tänavu uues rollis, on meeskonnas ka Rajaleidja keskuse juht Inga Teär. Varasema kogemusega korraldajad on ka Taavi Tuisk Kuressaare ametikoolist ja Maie Meius sihtasutusest Ülikoolide Keskus Saaremaal. Päeva juhib selles ametis juba staažikas Villi Martinson.

Messilaval astub üles SÜG-i teadusteater, kes on ka eelnevatel aastatel külastajaid pakutava vaatemänguga paelunud. Esmakordselt toimub aga seekord kultuurikeskuse videosaalis kl 14 Eesti kaitseväe värbamiskeskuse loeng-seminar “Ajateenistus – võimalus, mitte kohustustus”, kuhu on kaasa rääkima oodatud kõik huvilised.

Saaremaa noorte infomess “Tuleviku kompass” tuleb 12. korda ja on mõeldud peamiselt 8.–12. klasside õpilastele. “Aga kindlasti ka lapsevanematele ja teistele täiskasvanutele, keda noortele suunatud info huvitab. Ukse pealt tagasi ei saadeta mitte kedagi, infot ja tegevust jätkub kõigile,” kinnitasid Inga Teär ja Kristi Hints. Mess kestab kl 13-st 16-ni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 379 korda, sh täna 1)