Hellamaale tuleb muhumustriline vabaõhulava

laululavaMuhu vallavalitsuse tellimusel on OÜ-l Klotoid valminud Hellamaa külasse Jaanitule maaüksusele (spordiväljakule) planeeritava laululava põhiprojekt.

“See vabaõhulava on väga olulise tähtsusega,” kinnitas Hellamaa külakeskuse juhataja Tiina Jõgi, lisades, et kuna Muhu saar ei ole eriti suur, siis on see mõeldud kogu Muhumaa inimestele.

Muhu mustri laululavale pakkus välja projekteerija. Jõgi sõnul on mõte laululavast tiksunud juba päris kaua: “Meie taidlejate peas sellest ajast peale, kui meie suured jaanituled Hellamaal toimuma hakkasid.”

Algul oli vallavalitsusel teisaldatav lava, kuid selle ülespanemine oli väga kulukas ja aeganõudev. Siis hakkas käima suur auto, mille kongi sai bändi vihmavarju panna, rääkis Tiina Jõgi varasematest variantidest, rõõmustades, et projektiga sai lahendatud ka elektriprobleem. Siiani ei olnud kinnistul ka elektriliitumist ega -trassi. “Ka see on nüüd lahendatud ja sel aastal oli meil esimene jaanituli, kus saime oma elektrit kasutada,” kinnitas ta.

Laululava arhitekti Terje Truumaa sõnul oli projekti koostades kõige keerulisem just ideed leida. “Kui ma nägin aga pilti rahvariietes inimestest, tekkis mõte, et prooviks nii,” rääkis ta, lisades, et siis tuli hasart ja endale hakkas nii meeldima, et projekt sai valmis kiiresti.

Laululava projekteerimist rahastasid PRIA Lea-der-meetme kaudu ja Muhu vallavalitsus. Laululava ehitus on planeeritud 2016. aastale. Hellamaal oleks Muhu valla ainus vabaõhulava.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 484 korda, sh täna 1)