Tagasi lasteaeda

VILISTLANE JA KASVATAJAD: Robert Truumees, Marianne Artus ja Virge Siniallik. Foto: Minni Tang

VILISTLANE JA KASVATAJAD: Robert Truumees, Marianne Artus ja Virge Siniallik. Foto: Minni Tang

Hiljuti oli kesklinna eralasteaias Naerusuu põnev päev. Nimelt läksime meie, lasteaia vilistlased, külla oma vanale lasteaiale, et viia läbi kasvatajatepäev.

Rühmi oli neli ja meid, vilistlasi, kolmteist. Jagasime ennast juba eelnevatel nädalatel rühmadesse ära, arutasime läbi, mida me teeme, et lastel oleks ikka põnev ka.

Lasteaia uksest sisse astudes tulid meile meelde kõik eredad hetked ja lollused. Meile tehti ka väike ringkäik, sest lasteaeda on laiendatud. Mõned ruumid on juurde tehtud, kuid, hoolimata tehtud uuendustest, tundsime oma armsa lasteaia ära.

Pärast ringkäiku saimegi oma rühmadega tegutsema asuda. Kõige pisemad said voolida, mängida ja mürada. Kõige suuremad, kes on juba koolieelikud, said halloween’i auks kostüümid selga panna ja end fotonurgas jäädvustada lasta.

Kui tubased toimetamised said tehtud, oli aeg õue minna. Õues algas üks suur, kuid organiseeritud “suma”. Mängiti peitust, mitut tagaajamismängu ja joosti lihtsalt ringi. Lastel oli eriti lõbus suuri poisse taga ajada ja korraga üks inimene ümber piirata. Õues käik oli võrdne kehalise kasvatusega!

Kui lapsed said oma jooksud joostud ja mängud mängitud, oli aeg lõunat süüa. Käed pestud, läksid lapsed sööma ja vilistlased kogunesid puhketuppa, et jagada muljeid ning süüa õunakooki ja juua teed. Kujutasin seal istudes ette, kuidas meie ajal kasvatajad samamoodi istusid, kui me näiteks magasime, ja rääkisid: “Tead sa, täna üks väike poiss hoidis kuni õuest tuppa tulemiseni porgandit suus!”

Kui lapsed hakkasid magama minema, pidime meie neile unejuttu lugema. Mida meie ajal aga ei olnud, on see, et lapsed pesevad ka enne lõunaund hambad ära. Kui kõik olid oma voodis, lugesime lastele kaks juttu.

Päev läks väga hästi ja usun, et lastel oli lõbus ja põnev. Meie, laste kõrval juba päris vanakesed, võime öelda, et kasvatajatepäev oli positiivne kogemus ning lapsed olid toredad, aktiivsed ja kõik omamoodi krutskeid täis, lisaks veel iga rühma Tootsile, keda me teame igaüks oma rühmadest ja klassidest.

Kateriina Püüa
KG 9.b klass

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 442 korda, sh täna 1)