Vallad kõrvaldavad veebilehtedelt leitud puudusi

Andmekaitse inspektsioon (AKI) saatis valdadesse ettepanekud kõrvaldada võrgulehtede seire käigus leitud puudused. Saarte Häälele öeldi vallavalitsustest, kelle lehtedel oli leitud enim puudusi, et küsimusega tegeletakse.

1. novembri Saarte Hääles oli kirjas, et Saare maakonnas tuvastati kohalike omavalitsuste võrgulehtede seire käigus enim puudusi Mustjala, Pihtla ja Torgu kodulehel. Oma ettepanekutes nimetatud valdadele on AKI peainspektor Elve Adamson toonud välja kuus kuni kaheksa parandamist vajavat punkti.

Seire käigus ei leitud näiteks privaatsuspoliitika eeskirja, mis peaks olema kirja pandud lihtsasti mõistetavas keeles, millest kodanik saaks lugeda, kuidas tema edastatud või tema kohta käivate andmete ja kirjadega vastavas asutuses edasi toimetatakse.

Samuti puudusid mitmel vallal andmeid riigihangete kohta ja ametnike ametijuhendid. Samuti avastati kolme valla dokumendiregistrites mitmeid vajakajäämisi, mis on peamiselt seotud juurdepääsu piirangutega.

Mustjala vallasekretär Liivi Väli kinnitas, et tegeleb puuduste kõrvaldamisega, kuid nentis, et kuna nõudeid on üsna palju ja mitmesuguseid, siis 28. novembriks kõiki neid täita ei suudeta. Nimelt soovib AKI hiljemalt 28. novembriks tagasisidet ettepanekute kohta. Väli lisas, et üleliia pole valla võrgulehel kunagi midagi ja seda tulebki täiendada.

Ka Torgu vallasekretär Pille Maripuu ütles, et puuduste kõrvaldamisega tegeletakse. Samuti märkis ta, et on AKI ettepanekutega nõus ja need tulid kasuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 372 korda, sh täna 1)