Uus selts plaanib lauda asemele külaplatsi (5)

Kui Kaarma vallalt kuue aasta eest Pähkla külas asuva Rehe lauda tasuta kasutada saanud selts ei võtnud hoonega midagi ette, siis uus kasutaja loodab lagunenud hoone lammutada ja selle asemele külaplatsi rajada.

29. oktoobri istungil tühistas Kaarma vallavolikogu kuue aasta taguse otsuse anda Rehe laut MTÜ-le Pähkla Külaselts 30 aastaks tasuta kasutada, kuna selts pole pidanud lubadust hoone renoveerida ja seltsimajaks ehitada.

“Lauda juures pole kuue aasta jooksul midagi tehtud,” tõdes volikogu esimees Urmas Lehtsalu.

Renoveerimist pole alustatudki, hoone on lagunenud ja muutunud varisemisohtlikuks. Selle kehvale seisukorrale on vallavalitsuse tähelepanu juhtinud nii maanteeameti Lääne regiooni Kuressaare esindus kui ka kohalikud elanikud.

Sel sügisel pöördus vallavalitsuse poole lauda kasutamise sooviga aga vastloodud Pähkla küla arengu selts ning eilsel istungil otsustati laut kui vallavara uuele seltsile kümneks aastaks tasuta kasutada anda.

“Kuna vana laut on aastaid kasutamata seisnud ja lihtsalt lagunenud, võtsime külarahvaga asja uuesti käsile,” ütles oktoobri lõpus loodud Pähkla küla arengu seltsi asutaja Rait Sai. Tema sõnul on seltsil plaan vana ja ohtlik laut lammutada ja selle asemele külaplats rajada. “Praegu külas ju sellist kohta polegi, kus kas või jaanituld teha,” tõdes Sai.

Tema hinnangul on vana lauda asukoht külaplatsi jaoks igati sobiv. “See asub küla keskel, seal on piisavalt ruumi, et sinna ka näiteks võrkpalliplatsid teha ja kiiged püsti panna,” lausus Sai.

Raha selleks loodab selts taotleda näiteks kohaliku omaalgatuse programmist. Rait Saia sõnul on nüüd, mil vallavalitsuse jutul käidud ja asja arutatud, plaanis korraldada külakoosolek ja võtta seltsi vastu uusi liikmeid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 883 korda, sh täna 1)