Rahavargus kultuurimajas viitas korralagedusele (12)

AARE MARTINSON: “Lahendasime asja omavahel ära. Ega me teagi, kuhu ja kuidas see raha kadunud on.”  Foto: Ivika Laanet

AARE MARTINSON: “Lahendasime asja omavahel ära. Ega me teagi, kuhu ja kuidas see raha kadunud on.” Foto: Ivika Laanet

Valjala kultuurimajast varastati juhataja lauasahtlist ajavahemikus juuli lõpp kuni 16. september umbes 140 eurot. Asja uurib politsei, vallavolikogu revisjonikomisjon juhtis aga kultuurimaja juhataja tähelepanu korralagedusele raha hoidmisel.

“Raha on leitud. Panime raha valla kassasse tagasi,” kinnitas Valjala rahvamaja juhataja Karin Suprudko eile Saarte Häälele, et olukord on lahenenud. Samas tunnistas ta, et vargus siiski oli. “Me ei hakka siin kedagi… Me ei tea, kes varastas. Seda ma ei kommenteeri,” ütles Suprudko.

“Asjaga tegeletakse ja olukord laheneb, aga rahvamajasse keegi raha tagasi toonud pole,” lisas juhataja oma varasemale jutule vasturääkiva lause. Rohkem ta oma sõnul öelda ei saavat.

Sama napisõnaline oli Valjala vallavanem Aare Martinson. “Lahendasime asja omavahel ära. Ega me teagi, kuhu ja kuidas see raha kadunud on. Tegelikult pole see täpselt veel lahendatud, aga on lahendamisel,” ütles vallavanem.

Aare Martinson ei nõustunud rahvamaja juhataja Karin Suprudko väitega, et talle pole tutvustatud valla tehinguid või toiminguid – näit sularahatoimingud, evakuatsioon tulekahju korral, töökaitse – sätestavat eeskirja või korda.

“Ametijuhendis, millele ta on alla kirjutanud, on see kõik kirjas,” rõhutas Martinson, kelle sõnul poleks tohtinud sularaha rahvamajas üldse hoida.

“Näiteks, kui nädalavahetusel oli pidu, tuleb raha esimesel tööpäeval vallamajja ära tuua. Enam seda (raha kultuurimajas lauasahtlis hoidmist – toim) juhtuda ei saa. Kohal käis ka politsei, aga pigem piirdutakse sisejuurdlusega,” rääkis vallavanem.

Küsimust arutas ka vallavolikogu revisjonikomisjon, kes tõdes, et rahvamajas toimunud sularahaga arveldamisi ei kajastanud ükski dokument.

“Laekunud sularaha, mida oli olnud suurusjärgus “umbes üle 100 €” koos tšekkidega, oli Karini [Suprudko] sõnul kellegi poolt ära võetud tema töökabineti lauasahtlist. Karin avastas selle 4. septembril,” seisab revisjonikomisjoni koosoleku protokollis.

Kui revisjonikomisjoni liikmed küsisid, kas politseile on avaldus varguse kohta tehtud, vastas juhataja eitavalt. “Politseile avalduse tegemise ajaks lubas valla kultuurijuht ürituste graafiku järgi taastada sularaha liikumiste kohta dokumendid ja koostada selle põhjal kassaraamatu ning esitada selle revisjonikomisjonile,” seisab protokollis.

Politsei pressiesindaja Heiko Leesment ütles Saarte Häälele, et juhtunu osas on algatatud kriminaalmenetlus ja asjaolud on kontrollimisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 585 korda, sh täna 1)