Rahatähtede seiklused (2)

Tundub üsna uskumatu, et rahatähed jalad alla kasvatavad ja kultuurimajast vallamaja poole ajama panevad. Ometi juhtus umbes niisugune lugu Valjalas, kus keegi ju ei näinud, kes, kus ja millal. Ühel hetkel oli raha olemas, siis enam polnud ja siis äkki pandi see valla kassasse tagasi. Päris seiklus kohe.

Ei tea, mismoodi see valla kassa üleüldse välja näeb, et sinna lihtsalt suvalist leitud raha panna saab. Seda enam, et mingisugust kirjalikku arvestust pole kõnealuse 140 euro kohta üleüldse peetud.

Omamoodi kurb on ka see, et ei saa täpselt kindlaks määrata perioodi, mille jooksul raha käima õppis. Tervelt kaks kuud sai ta vaikselt areneda, aga kes teab, võib-olla pistis juba samal päeval plehku, kui ta lauasahtlisse pandi.

Sellest võib järeldada vaid seda, et kui eelistada rahasahtlit pangale, võiks sahtlit vähe tihedamalt kontrollida. Seekord oli väidetavalt tegemist üpris tagasihoidliku summaga, aga mine tea, kui rahatähti rohkem koos on, saavad need ehk veelgi kiiremini jalad alla. Siis pole ilmselt enam loota, et nad suuna valla kassa poole võtavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 291 korda, sh täna 1)