Pereansamblite festivalil seitse osalejat

Orissaare kultuurimajas astus pühapäevasel pereansamblite festivalil üles seitse kollektiivi. Oli nii instrumentaalseid numbreid, fonogrammiga laulmist kui ka monoloog koos trompetiga.

“Hoolimata hilisest ärkamisest oli kontserdil lõpuks väga lahedaid koosseise ja lahendusi,” rõõmustas peakorraldaja, Orissaare muusikakooli direktor Martti Nõu.

Näiteks perekond Simastel tõi lavale koguni kolm põlvkonda, perekond Üts tõestas aga meisterlikult, et ansambel võib silma paista ka sõnalise etteastega. Perekond Goidin-Tilk oli ühendanud oma numbris kandle ja süntesaatori, mis andis kokku õrnalt võimsa koosluse.

Müüri pere kasutas edukalt fonogrammi abi, aga mängis ka suurepäraselt akustilisi pille – metsasarve, klaverit, rütmipille. Perekond Nõu oli väljas väikese, aga tragi duoga, kes laulis ning mängis viiulit ja ukulelet. Perekond Saar Pihtla vallast paistis silma lihtsate, aga samas väga leidlike ja maitsekate seadetega.

Simastelid esitasid kolm lugu. Esimese neist kandsid ette Kerli ja vend Erik kahekesi, mõlemad laulsid ja vend mängis kitarri. Teise etteastesse olid kaasatud ka vanemad, kellest isa Tarvo mängis djembet ja ema Kaja Saarkoppel marakat. Kolmandasse loosse kaasati aga vanaisa Vernigi.

Perekond Simasteli lavale meelitanud peretütar Keili Simastel ütles Saarte Häälele, et üritus oli hästi armas ja väga lahe moodus isadepäeva veeta.

“Meil läks küll kiireks, hommikul mängisime kõik lood läbi, aga päris hästi tuli välja,” arvas Kerli Simastel, kes ise töötab muusikaõpetajana mandril Loo lasteaias Pääsupesa ning huvikoolis laulu- ja tantsuõpetajana.

Repertuaar saigi valitud selle järgi, et kõik saaksid osaleda ja et esitatu oleks võimalikult mitmekesine. “Isa ütles mulle, et kui saaksime rohkem proove teha, siis tema hakkaks ka laulma,” naeris Kerli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 331 korda, sh täna 1)