Orissaares jagati isadele ordeneid (1)

ORISSAARE VANAL LAULULAVAL: Esinevad (vasakult) Raahel Ränk, Riin Kostikov, Helena Teesalu, Maarja Müür ja Merilin Tüür. Foto: Aimar Lauge

ORISSAARE VANAL LAULULAVAL: Esinevad (vasakult) Raahel Ränk, Riin Kostikov, Helena Teesalu, Maarja Müür ja Merilin Tüür. Foto: Aimar Lauge11

Isadepäeva eelsel laupäevahommikul kogunesid Orissaare gümnaasiumi ette 5. klassi õpilased oma isade-emade ja õdede-vendadega, kampa lõid ka üks onu ja vanaisa. Algas matk Saaremaa sõjavara muuseumisse.

41 matkajat liikus pikas rivis läbi aleviku. Sõjavara muuseumi uksel ootasid Saaremaa sõjavara seltsi rajajad Joel Nõukas ja Margus Sinimets, kes jagasid grupi kaheks ja alustasid tunniajalist ringkäiku muuseumi ruumides. Kuulamist ja vaatamist jagus – muuseumis on umbes 12 000 eksponaati.

Kui eksponaadid vaadatud, kogunesime partorgi laua ümber ja algas isade autasustamine. Lapsed kinnitasid vanematele rinda helkurribaga šokolaadiordeni. Seejärel kõlas õnnitluslaul.

Rännak jätkus. Orissaare vanal laululaval tegime peatuse, et süüa võileibu ja vaadata laste omaloomingulist näidendit mobiiltelefoni võimust ja selle murdmisest. Veel mõned mängud koos lapsevanematega ning asusimegi tagasiteele.

Suur tänu vanematele, kes koos lastega matkama tulid, ja loomulikult täname toredaid giide Saaremaa sõjavara muuseumist!

Katrin Kirs

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 552 korda, sh täna 1)