Alanud nädalal on oodata ilma jahenemist

Alanud nädalal on oodata ilma jahenemist, pühapäeva ja esmaspäeva öösel võib kohati tulla kuni seitse külmakraadi.

Teisipäeval liigub Skandinaaviast üle Läänemere kirdesse madalrõhulohk ja mitmel pool sajab vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja on öösel 3-8, päeval 7-11 kraadi.

Kolmapäeval madalrõhulohk eemaldub ja Eesti jääb ebamäärasesse rõhuvööndisse. Kohati sajab vähest vihma. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, päeval pöördub tuul idakaarde. Sooja on öösel 2-6, päeval 5-8 kraadi.

Neljapäeval tugevneb Skandinaavia põhjaosas külma õhuga kõrgrõhkkond, mis aeglaselt Eesti peale laieneb. Kõrgrõhuala servas võib kohati vähest vihma sadada. Puhub mõõdukas kirde- ja idatuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval tuleb 4-7 kraadi sooja.

Reedel jääb Eesti kõrgrõhuala serva ja vihmavõimalus on väike. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +5, päeval tuleb 2-6 kraadi sooja.

Laupäeval ja pühapäeval oleme kõrgrõhuala lääneservas ja ilm on olulise sajuta. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni +1, pühapäeva öösel Kirde-Eestis kuni -7, saarte rannikul kuni +4, päeval -1 kuni +4°C.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 210 korda, sh täna 1)