Putin ja vähk: Vene tegelikkus või järjekordne Lääne väljamõeldis?

SAHINAD: See pilt Vladimir Putinist ja Angela Merkelist on tehtud poolteist aastat tagasi Hannoveri automessil, kui riigijuhte ründas Ukraina naisliikumise Femen paljastatud rindadega esindaja. Venemaa riigipea reageering paistab olevat elav. Nüüd on aga taas hakanud levima kuuldused, et Putin on tõsiselt haige mees. Foto: Thelocal.de

SAHINAD: See pilt Vladimir Putinist ja Angela Merkelist on tehtud poolteist aastat tagasi Hannoveri automessil, kui riigijuhte ründas Ukraina naisliikumise Femen paljastatud rindadega esindaja. Venemaa riigipea reageering paistab olevat elav. Nüüd on aga taas hakanud levima kuuldused, et Putin on tõsiselt haige mees. Foto: Thelocal.de

Hoolimata Moskva ametliku kinnituse puudumisest on hakanud levima kuuldused, et Venemaa president Vladimir Putin põdevat vähktõve rasket vormi. Ehkki need kuuldused pärinevad Lääne ajakirjandusest, mille usaldusväärsuses siin Eestimaal harva kaheldakse, pole see siiski esimene kord, kui Putinile mõni surmatõbi külge kleebitakse.

Mõni aeg tagasi kirjutas tabloidi The New York Post reporter Richard Johnson viitega oma isiklikele allikatele, et Venemaa president Vladimir Putin põeb kõhunäärmevähki. Ajakirjaniku info kohaselt olevat Putinit kuni viimase ajani ravinud üks Dresdeni arst, kellega Putin tutvunud veel sel ajal, kui ta oli KGB teenistuses Ida-Saksamaal.

Väidetavalt proovis praegu juba 84-aastane onkoloog erinevaid ravimeetodeid, sealhulgas ka ravi steroididega, mis selgitavat ka, miks Venemaa liidri välimus viimastel aastatel mõnevõrra muutunud on. Hiljuti pidi arst Putini ravimise aga lõpetama, kuna talle ei meeldinud pidevalt sõita Venemaa vahet, kus tal aeg-ajalt tuli ette arusaamatusi Putini julgeolekuteenistuse töötajatega.

Kuivõrd tõepärane on see Richard Johnsoni informatsioon? Sellise küsimuse esitas Saksa nädalakirja Focus vaatleja Paul-Nikolas Hinz. Oma artiklis toob ajakirjanik kolm järgmist seisukohta, mida ta ise nimetab faktideks.

Edasi loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 461 korda, sh täna 1)