Kuressaare valvekoer (VIDEO)

PÄEVAKAJALINE: Reporter Mehis Tulgile annab aru Saaremaa suhkrupeedi kasvatajate ühistu esindaja Andrus Kandima. Nüüd on Kandimast saanud Leisi volikogu esimees.

PÄEVAKAJALINE: Reporter Mehis Tulgile annab aru Saaremaa suhkrupeedi kasvatajate ühistu esindaja Andrus Kandima. Nüüd on Kandimast saanud Leisi volikogu esimees.

Tundub suisa uskumatu, et 25 aastat tagasi oli Kuressaare-taolises väikelinnas oma televisioon, mil nimeks Kadi TV. Seejuures täitsa korraliku omaprogrammiga, mille lipulaevana edastatud uudistemagasin hoidis nendel segastel aegadel toimunul teravalt pilku peal.

“See oli ikka korralik skandaal, kui me kajastasime, kuidas bussijaamas avati tasuline peldik. Kujuta ette, tasuline!” meenutab Kadi TV omanik Raul Pikkani naerdes. See oli vaid üks paljudest aastatel 1991–1992 eetrisse läinud uudislõikudest. “Naljakas ja huvitav aeg,” vaatab Pikkani teletegemisele tagasi.

Kõik sai alguse sellest, et Pikkani ettevõte hakkas linna korterelamutes välja ehitama kaabeltelevisiooni võrku. Läbi õhu levisid tollal ju vaid Eesti TV ja suure kodumaa esimene kanal Kesktelevisioon.

Pikkani sõnul alustati võrguehitusega 1989 ja parimatel aegadel oli kaablivõrgus 1400 korterit. Seega oli tegu üsna arvestatava teleauditooriumiga. Lisaks satelliitkanalitele otsustati hakata pakkuma ka kohapeal tehtud programmi. Seda ikka selleks, et inimestel oleks huvi kaablivõrku lülituda.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 035 korda, sh täna 1)