Sõrve rahva elukeerdkäigud huvikeskmes

Sõrve rahva elukeerdkäigud huvikeskmesTiina Kurnimi 25. oktoobril Torgus esitletud raamat “Sõrve rahva elukeerdkäigud” on nii sõrulastes kui ka laiemas lugejaskonnas elavat huvi äratanud. Pärast Saarte Hääles ilmunud artiklit “Sõrulane kirjutas raamatu lapsepõlvekoledustest” (30. oktoober), on huvilised toimetusse helistanud, tundes huvi, kust seda raamatut saab.

Sama küsimusega on pöördutud ka Eesti natsismiohvrite ühingu Saaremaa osakonna juhi Hilja Kiti poole.

Raamatu autor, 1944. aasta sügisel Sõrvest võõrsile viidud Tiina Kurnim elab Tallinnas. Saarlaste soovile vastu tulles saatis ta eile raamatupaki Kuressaare poole teele. Hilja Kiti sõnul võivad huvilised tema poole pöörduda, helistades numbrile 45 56 132 või 52 31 626.

242-leheküljelises mälestusteraamatus kirjeldatakse sõrulaste sundevakueerimist. Autor kirjutab ka sellest, kuidas punaväelased hävitasid nende kodu ja mõrvasid kooliõpetajast isa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 306 korda, sh täna 1)