Orissaarde pereansamblite festivalile!

Pühapäeval Orissaare kultuurimajas kolmandat aastat järjest toimuvale pereansamblite festivalile on oodatud pereansamblid kogu maakonnast. Seni on registreerunud vaid kaks perekonda.

“Inimesed on suhteliselt passiivsed,” ütles festivali korraldaja, Orissaare muusikakooli direktor Martti Nõu, mööndes, et korraldajaid see ei üllata, sest ka varasematel aastatel pole erilist aktiivsust ilmutatud. Näiteks möödunud aastal tuli festivalile neli perekonda: Levitid, Talvistid, Nõud ja Saared.

Nõu sõnul on selliseid perekondi tegelikult väga palju, kus nii isa kui ka ema ja lapsed on muusikaga tegelenud, aga erinevatel põhjustel, enamasti lihtsalt tagasihoidlikkusest või mugavusest, ei soovita publiku ette tulla.

Ürituse mõte on kutsuda erinevad põlvkonnad koos musitseerima. “Kuigi need teadmised ja oskused on paljudes peredes olemas, ei tulda selle peale, et telekas kinni panna ja koos hoopis näiteks laulda või pilli mängida. Paljud mehed julgevad laulda ainult siis, kui on pudelil kork maha keeratud, aga see võiks olla ka teisiti,” rääkis Nõu. Ta lisas, et kui juba väikesest peale on kodus musitseerimise harjumus olemas, siis tehakse seda ehk ka vanemast peast.

Pereansamblite festival algab kl 14.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 198 korda, sh täna 1)