Ärevad ajad kannustavad (4)

Allikas Kaitseliit, graafika Raul Vinni, Fotod Raul Vinni, Tambet Allik, Sander Ilvest

Allikas Kaitseliit, graafika Raul Vinni, Fotod Raul Vinni, Tambet Allik, Sander Ilvest

“Ma pean ikka oma Kaitseliidu avalduse sahtlist välja võtma!” Sääraseid sõnu võis alles hiljuti kuulda nii sõpruskonnas kui ka sotsiaalmeedias. Ärevatel aegadel on omadus panna inimesi rohkem mõtlema oma kodumaa kaitsmisele. Saaremaal oleks selliste inimeste puudumisel kaitseliitlasi hulga vähem, kui neid praegu on.

Ega inimesed ise tulegi alati selle peale, et võiks Kaitseliitu astuda. Poliitikud kasutavad aga hiljutisi Ukraina sündmuste taolisi juhtumeid edukalt ära propagandas. Meedias edastatavad üleskutsed mõjutavad ju teadupoolest inimeste otsuste tegemist. Selles pole tegelikult midagi imelikku.

“Muidugi mõjutab,” kinnitab Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Kristjan Moora Saarte Häälele fakti, et ärevad ajad toovad Kaitseliitu liikmeid juurde. Moora arvates oleks selliste liitumisteta kohalike kaitseliitlaste arv ehk 1/3 võrra väiksem. Samamoodi mõjusid omal ajal näiteks pronksiöö sündmused, rääkimata siis kunagisest augustiputši ajast.

Samas ei maksa arvata, et suurem osa Kaitseliiduga liitujatest oleks tulnud vaid sõjahirmust või kampaania ajel.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 576 korda, sh täna 1)