“Eesti matus” käis Tallinnas

Eelmisel reedel mängis Tornimäe näitering Tungal oma lavastust “Eesti matus” Tallinnas Nõmme kultuurikeskuses.

Lavastaja Krista Kütt ütles, et muljed on vägevad. “Ma ei uskunud, et nii palju rahvast etendusele tuleb,” rääkis Kütt, lisades, et tema tegi just enne etendust nalja, et enne nad lavale ei lähe, kui saal on täis. Ja saal tuli täis.

“Mul on hea meel, et meie etendus kenasti vastu võeti,” märkis lavastaja, kellel oli alguses ka väike hirm, kui ta selle näidendi üldse lavastada võttis. “Aga tegin seda veidi ringi ja lihtsamaks ning seni on tagasiside olnud positiivne,” märkis ta.

Inimesi oli etendusel ligi sada ja saarlasi võeti soojalt vastu. Nõmme etendus oli Tornimäe Tunglal “Eesti matuse” kaheteistkümnes läbimängimine. Sama etendusega astub Tungal üles ka sel reedel Kuressaare ametikooli sünnipäevapeol Kuressaare linnateatris. Edaspidi saab “Eesti matust” näha ka Astes ja Nasval.

Nõmme kultuurikeskuse kultuurikorraldaja Anu Liho sõnas, et saarlastega jäädi rahule. “Me teame, et see on pikem tükk, mis oli küll veidi lühendatud versioonis, aga nad näitasid kenasti eestlase olemuse ära,” rääkis Liho, kelle sõnul olid rollid lahendatud väga mõnusasti. Liho märkis, et saarlased on kultuurne rahvas. Kui nõmmekad augustis Laimjala, Valjala ja Tornimäe rahvamajas käisid, üllatas neid, et saarel on rahvamaju nii tihedalt ja samas on need kõik nii erinevad.

“Kindlasti on neis kõigis ka tublid tegutsejad,” arvas Anu Liho, sõnades, et neil on kindel plaan suvel taas Saaremaale tulla.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 297 korda, sh täna 1)