Volare keskkonnaohu peab ilmselt likvideerima PPA (5)

Sõrve poolsaare juures Kaugatoma lahes madalikul lebavast Kreeka laeva Volare vrakist lähtuvat keskkonnaohtu hakkab ilmselt likvideerima politsei- ja piirivalveamet (PPA).

Kaubandusliku meresõidu koodeksi järgi on nii, et kui omanikuta vrakk kujutab endast keskkonnaohtu, peab selle likvideerimisega tegelema politseiasutus ehk siis PPA, ütles BNS-ile keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Berit-Helena Lamp. Kui reostusohtu enam pole, koristab vraki vajadusel ära veeteede amet. Vraki äraviimise vajadus sõltub näiteks sellest, kas vrakk segab laevaliiklust, märkis Lamp.

Keskkonnauuringute keskuse tänavu suvel ja sügisel tehtud uuring näitas, et 1980. aasta 29. novembril madalikule sõitnud Volare vrakk on keskkonnaohtlik objekt, selle ümbruses olevad põhjasetted on reostunud raskemetallijääkide ja naftasaadustega ning rannalt leitud reostus pärineb samuti vrakilt. Vrakil puudub parempoolne kütusetank ja vasakpoolses kütusetankis on 5–10 sentimeetri paksune kiht kütust. Vraki korpuses on läbivad praod ja vasak parras on sisse vajunud ning seetõttu ei saa vrakki ühes tükis merest ära vedada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 537 korda, sh täna 1)