Oravapartei laseb valijal otsustada, IRL-iga pürib juhiks Taavi Kurisoo (8)

Lääne-Saare vallavolikogu valimistel ei kipu mitte kõik nimekirjad oma vallavanema- ja volikogu esimehe kandidaadiga välja tulema. Seni on seda rohkemal või vähemalt määral teinud kolm nimekirja viiest.

Esimesena ütles oma kandidaadi välja juba ammu enne nimekirjade esitamist Keskerakond. Nende kandidaat vallajuhi kohale on Mart Mäeker, kes ise ei kandideeri. Mäeker on praegu Kuressaare linnavolikogu liige ja töötab Tallinna linnale kuuluvas MTÜ-s Keskkonnateenused.

Oma vallavanemakandidaadi on välja öelnud ka lühima nimekirjaga Isamaa ja Res Publica Liit. Vallajuhiks on nõus hakkama praegune Kuressaare abilinnapea Taavi Kurisoo. Oma sõnul usub ta, et suudab tuua muudatusi valla juhtimisse ja lisada väärtusi, mida on viimasel ajal tema hinnangul väheks jäänud.

“Demokraatlik juhtimine on kindlasti see, millest meie hinnangul on ühinevates valdades puudust tuntud,” ütles Kurisoo.

Kärla valla elanik Kurisoo arvas, et nende kaheksaliikmelisel nimekirj´´al võib minna täitsa hästi. Nimekirjas on kõik tublid inimesed.

Justkui Kurisoo juttu vähesest demokraatiast ette aimates ei anna pikima nimekirjaga Reformierakond üles ühtegi vallavanema- või volikogu esimehe kandidaati. Nemad lasevad otsustada valijal.

Las valija otsustab

Seekord kõneisikuks olnud Andres Tinno ütles, et kõik kolm vallavanemat on ühinemisprotsessis osalenud. “Ühinemisprotsessi alguses kinnitasid kõik vallavanemad oma loobumist juhiambitsioonidest ja et need ei hakka eesmärki varjutama,” lausus Tinno.

“Kõigi kolme ühineva valla vallavanemad on olnud südamega ühinemise juures ning las valija ise otsustab 7. detsembril.”

Seega peaks Reformierakonna võidu korral tehtama ettepanek vallavanemaks hakata valimistel enim hääli saanud kandidaadile.

Kolmest praegusest vallavanemast on Jaanika Tiitson öelnud, et tema perekondlikel põhjustel seekord vallavanema tooli ei himusta. Küll soovib ta kaasa lüüa volikogu töös.

“Teeme tööd meeskonnana, seega on ka volikogu esimehe kandidaat vajadusel olemas. Häid ja tublisid, kompetentseid kandidaate on palju,” kinnitas Tinno. Tema sõnul on nende 33-liikmelises nimekirjas kõik tublid ja asjalikud inimesed, nimekirjas “õhku” pole ja niinimetatud peibutusparte ka pole.

Laskmata karu nahk

Saladuslikumat joont hoiab Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kes ei olnud ka eile nõus oma kandidaate avaldama ja erakonna kohaliku juhi Rando Kubitsa sõnul “laskmata karu nahka jagama”.

Kubits kinnitas, et nende 17-liikmelises nimekirjas on piisavalt kandidaate, kes suudaksid sellise väljakutse vastu võtta. Sotside puhul on võimaliku kandidaadina nimetatud just nimekirja esinumbrit Maidu Varikut ja Rando Kubitsat ennast.

Läbi on käinud ka Pähklimetsa tee pärast Kaarma vallavalitsusega piike murdnud Ülle Pupparti nimi. Puppart on muide olnud Kuressaare linnavolikogu liige ja 2005. aastal kandideerinud ka Kuressaare linnapeaks. Saarte Hääle küsimus, kas tema on võimalik vallavanemakandidaat, ajas Pupparti naerma. “Sellised jutud on suur au,” ütles Puppart ja lisas, et talle ei oleks mõtet sellist ametit isegi pakkuda. “Ma ei hakkaks ikka,” kinnitas Puppart.

Oma juhikandidaate ei ole välja öelnud ka valimisliit Ühtne Vald. Samas on nimekirja esinumber Urmas Lehtsalu kinnitanud, et nende nimekiri on koostööaldis ja eesmärk saab olla vaid ühinemislepingu järgimine. Lehtsalu ise on Kaarma volikogu kahes viimases koosseisus olnud volikogu esimees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 914 korda, sh täna 1)