Kihelkonna volikogu vaagis valla tulevikku (8)

Kihelkonna vallavolikogu kolmapäevasel istungil arutati valla arengukava aastateks 2015–2020 ja kinnitati eelarvestrateegia aastani 2018.

Vallavanem Raimu Aardami sõnul on järgmine aasta projektide ettevalmistamise aasta. “Peamiselt tegutseme kolmel suunal: tänavavalgustuse rekonstrueerimine, hooldekodu ja Jaagarahu sadam, kuhu peaks tulema ka merepäästekeskus,” ütles ta.

Kui tänavavalgustus jääb pigem 2017. aastasse, siis hooldekoduga tegeletakse pidevalt. “Alustasime sel nädalal elektrisüsteemi uuendamisega, et tagada ohutus. Välja vahetatakse osaliselt nõukogude ajast pärinevad juhtmed ja kilbid,” selgitas vallavanem. “Oma valla inimesi meil hooldekodu järjekorras ootamas pole. Pigem on küsimus töökohtades. Rentaabel oleks 45 kohta elanikele praeguse 28 asemel. See tähendaks ka rohkem töötajaid. Kui Pärsama ehitab olemasolevale majale juurdeehitise, siis meil pole isegi uue maja asukoht veel selge,” tunnistas ta.

Jaagarahu sadama tahaks vald kasutusele võtta sadamana. “Seal on vähemalt neli meetrit süvist ja merepäästekeskuse teema on ka n-ö õhus,” kinnitas Aardam.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 958 korda, sh täna 1)