Ajujahile jõudis Saaremaalt kõigest üks äriidee (3)

Äriideede konkursile Ajujaht esitati 300 äriideed, mis hakkavad võistlema 50 000-eurosele auhinnafondile. Neist vaid üks idee tuli Saaremaalt, enim ideid laekus aga Tallinnast (149) ja Harjumaalt (42).

Esitatud ideedest ligi kolmandik (91) kuulus info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, 36 tööstuse ja disaini ning 27 tervise ja biomeditsiini valdkonda. Sotsiaalse ettevõtluse valdkonnas esitati 25, turismi ja teenusmajanduse valdkonnas 23, loomemajanduse valdkonnas 18 ning energeetika ja keskkonna valdkonnas 17 ideed. Lisaks esitati kategoorias “muu” 63 ideed.

EAS-i ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktori Tiina Kalju sõnul on 300 äriideed tubli tulemus. “Arvestades, kui palju teisi ettevõtlusega seotud konkursse aastatega Ajujahi kõrvale on tekkinud, oleme väga rahul, et osalejate arv on aastate lõikes jäänud stabiilseks,” ütles Kalju.

Ajujahi žüriiliikme, SEB äriinnovatsiooni juhi Mart Maasiku hinnangul on tänavuste ideede seas hulganisti neid, millel on potentsiaali edulooks kasvada. Konkursi suurtoetaja Nortali juhi Priit Alamäe sõnul on Ajujahil osalejatele loodud kõik eeldused, et kasvatada ideest võimeka meeskonnaga jätkusuutlik ettevõte.

Laekunud ideedele annavad veebikeskkonnas esmase hinnangu valdkondade spetsialistid, investorid ja ettevõtjad. Moodustunud pingerea alusel selguvad need 100 meeskonda, kes pääsevad 15. ja 16. novembril esitlema oma ideed žürii ees, pääsemaks 40 parema hulka. Tänavu novembrist kuni tuleva aasta jaanuarini kestab intensiivne arenguprogramm 40 paremale ideele, mille järel žürii valib meeskonnad, kes kevadel ETV eetris 50 000-eurosele auhinnafondile pretendeerivad.

Ajujahti korraldab EAS Euroopa Sotsiaalfondi toel, konkursi partner on SEB ja suurtoetaja Nortal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 625 korda, sh täna 1)