Saaremaa lapsed on nutikad jäljekütid

Saaremaa klassiõpetajate aineühendus korraldas oktoobri alguses õpilastele nutiviktoriini “Jäljekütt”. Selle üks eesmärke oli ka suurendada õpilaste teadlikkust nutitelefonide ja tahvelarvutite kasutamisel, suunates õpilasi õpiotstarbelisi rakendusi kasutama.

Nutiviktoriinis said osaleda ainult need Saaremaa 1.–4. klasside õpilased, kes olid lapsevanema või õpetaja poolt eelnevalt registreeritud. Vastuseid tuli otsida nutitelefoni või tahvelarvuti tasuta rakendusest “Kes käis?”, vastata võis arvutit kasutades.

Nutimängule registreerus 46 võistkonda, vastused saatis neist 42. Osales üheksa kooli: Kaali kool, Kahtla lasteaed-põhikool, Tornimäe põhikool, Orissaare gümnaasium, Pihtla kool, Leisi keskkool, Salme põhikool, Saaremaa ühisgümnaasium ja Mustjala lasteaed-põhikool.

Kõige aktiivsemad olid klassiti 2. klassi õpilased, kuid neid, kes maksimaalse punktisumma kogus, jagus igasse klassi. Maksimumpunktid teenis ka ainuke osaleja esimesest klassist, Randmar Põld Mustjala lasteaed-põhikoolist. Teised maksimaalse punktisumma saanud lapsed on kirjas veebilehel saareklop.edu.ee .

Kui nutiviktoriin, milles saab kasutada nutitelefoni ja tahvelarvutit, on seni toimunud vaid ühel korral õppeaasta jooksul ja seda korraldatakse alles teist aastat, siis Saaremaa klassiõpetajate aineühenduse korraldatud ajakirja Täheke ja Hea Laps distantsviktoriinid on saarlastele toimunud juba aastaid. Ka need viktoriinid on veebipõhised. Teist aastat järjest saavad aga neis viktoriinides osaleda õpilaspaarid kõikidest Eesti koolidest. Esimene ja kõige olulisem voor on seljataga ning selgunud on edasipääsenud mängijad, kes jätkavad novembris.

Üleriiklikule 4. klassidele mõeldud e-viktoriinile Hea Laps registreeriti 72 paari ehk 144 õpilast 20 Eesti koolist. Edasi pääses 43 paari 13 koolist. Sealhulgas õpilased Aste põhikoolist, Kaali koolist, Saaremaa ühisgümnaasiumist, Orissaare gümnaasiumist ja Salme põhikoolist.

Tähekese e-viktoriinile registreeriti 542 õpilast. 1. voorus osales õpilasi 53 koolist. 1. voorust pääses edasi 45 paari 2. klassist ja 84 paari 3. klassist. Edasipääsejaid oli 39 koolist. Saaremaa õpilasi pääses edasi Aste põhikoolist, Kaali koolist, Kahtla lasteaed-põhikoolist, Kihelkonna koolist, Lümanda põhikoolist, Muhu põhikoolist, Mustjala lasteaed-põhikoolist, Saaremaa ühisgümnaasiumist, Salme põhikoolist ja Valjala põhikoolist.

Merle Lepik
Salme põhikool

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 249 korda, sh täna 1)