Oksjonilt ostavad maad vaid vähesed eraisikud

kinnisvara põllumaade müükMaa-ameti läbi viidud enampakkumiste tulemusena läks Saare maakonnas mullu eraomandisse ligi poolsada maalappi. Neist valdav osa põllu- või metsamaad.

Maa-ameti peadirektori asetäitja Anne Toomi sõnul võõrandati nende korraldatud enampakkumistel Saare maakonnas eelmisel aastal eraomandisse lisaks 32-le maatulundusmaa (põllumaa ja metsamaa) sihtotstarbega kinnisasjale 13 kinnistut, mis olid kas elamu-, äri- või tootmismaad.

Kes olid ostjad, kas põllumehed, metsa ülestöötajad või eraisikud, Toom öelda ei osanud. Nimelt puudub ametil vajadus eristada riigimaa ostjaid selle järgi, kas ja millise ettevõtlusega nad tegelevad ja millisel eesmärgil on äriühingud kinnistu ostnud.

Info, kui palju kinnistuid müüdi 2013. aastal eraisikutele ja kui palju äriühingutele, on aga olemas. Saare maakonnas mullu müüdud 45 kinnistust oli 30 kinnistu – ehk 2/3 müüdud maadest – ostjaks äriühing ja 15 kinnistu ostjaks eraisik.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 658 korda, sh täna 1)