Keskkonnasõbralik ja nüüdisaegne

Roheline energia tähendab puhtamat maad ja tervislikumat keskkonda kõigile. Saaremaa maapiirkondadeski liigutakse selles suunas. Kooli katlamaja rekonstrueerimisega astuti suur samm värskema õhu ning puhtama ja kenama keskkonna poole Leisis. Vaevalt et kellelegi meeldisid katlamaja tagused tuhakünkad ja talvel must lumi.

Peale Leisi avatakse uusi katlamaju mujalgi, nii et eelpool kirjeldatud pilt muutub üha harvemaks terves Eestis. Nüüdisaegsed lahendused lasevad seega puhata nii silmadel kui ka kopsudel. Kõige suuremad võitjad ongi kohalikud elanikud, kes võivad iga päev kergendatult hingata, et katlamaja korsten tõepoolest enam musta tossu välja ei aja.

Vähem oluline pole ka see, et energiaks vajalik tooraine tuleb siitsamast. Mida väiksem on sõltuvus välismaalt tulevast fossiilkütusest, seda parem. Leisi katlamaja on selles energiaahelas loomulikult vaid tilluke mutrike, kuid märkimist väärib ta sellegipoolest. Saavad ju paljud suured arengud alguse just väikestest kohalikest otsustest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 101 korda, sh täna 1)